Експерти спрогнозували, якою буде ситуація на валютному ринку у червні. Їхні думки сходяться в тому, що очікується стабільність, а долар зупиниться на рівні від 36,5 до 37,5 гривні.

Керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращий зазначив, що стабільність долара буде такою, як у травні, і кардинальних змін можна не боятися. Також існує ймовірність, що готівковий курс опуститься нижче за офіційний.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

"На це може впливати тільки баланс попиту та пропозиції на готівковому валютному ринку. Тобто, якщо буде більше бажаючих продати долар – наприклад, щоб вкластися в гривневі депозити або гривневі ОВДП. Така можливість є. Але якщо таке буде, то дуже нетривало", - додав експерт.

У той же час інвестиційний банкір Сергій Фурса пояснив, що на стабільність валюти цього літа впливає відсутність потенційних чинників, які б змінили ситуацію.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

"Однак, якщо з'являться фактори, які збільшать попит чи пропозицію, зможемо побачити будь-які зміни. Втім, потенційних передумов для цього зараз немає", - підкреслив він.

Обмін валют, скріншот: YouTube
Обмін валют, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що доведеться запасатися сухарями? Українські супермаркети оновили ціни на хліб, цукор та соняшникову олію

Як повідомляв Знай.ua, "Подобається 125 грн?": оператор "Київстар" не залишив українцям із кнопковими телефонами вибору

Також портал Знай.ua писав, що чек на півзарплати відійдуть у минуле? В Україні прогнозують зниження цін на важливі продукти