31 травня близько 14:00 на Харківщині стався вибух у приміщенні одного з навчальних підрозділів ДСНС.

В результаті загинуло двоє курсантів Національного університету цивільного захисту України та ще один отримав значні пошкодження. Командир що віддав наказ розбирати вибухівку намагається уникнути покарання. Інформацію про це розповсюджують в мережі Instagram.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Повідомляють, що хлопців змусив виконати наказ командир - Шевчук Олександр Русланович. Завдання було дістати вибухівку з бойового снаряда 152 мм, та зробити з нього макет.

Курсанти взялися за роботу о другій, невдовзі пролунав вибух. Все відбувалося в будівлі гуртожитку (казарми) без присутності та нагляду командира. Також у кімнаті, де розірвався снаряд, знаходилася інша вибухівка.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Вибухом винайшли двері та зачепило Дмитра Солодовникова, це третій постраждалий. Внаслідок цього він отримав травму голови та контузію.

За декілька днів до вибуху, командир наказав Роману та Євгену зробити макет боєприпасу до п'ятниці. Багато хто з курсантів чули наказ Шевчука.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Він розказав, як і що треба робити, погрожував та поставив умови, якщо вони цього не зроблять їх не відпустіть у звільнення, та весь курс змусять бігати по стадіону.

Третього червня у Харкові прощалися із загиблими курсантами ДСНС Євгеном Кочетовим та Романом Сліпцем.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Автор допису зазначає, що Шевчук не визнає своєї провини та хоче уникнути покарання за те що віддав злочинний наказ який призвів до загибелі двох курсантів та травмування третього.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Нагадаємо, ми писали, що українцям почали по-новому роздавати повістки: адвокат розповів, чим це загрожує.

Як повідомляв "Знай.ua" ухилянти вигадали моторошний спосіб, щоб виїхати за кордон.

Також "Знай.ua" інформував, яке покарання загрожує українцям у разі ігнорування розпочатого проходження ВЛК.