Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев пропонує діджиталізацію та спрощення подання звітів.

Про одне з нововведень, яке працює, call-центр, розповів нардеп.

Данило Гетманцев. Фото: Youtube
Данило Гетманцев. Фото: Youtube

"Він на сьогодні працює на кшталт контакт-центру будь-якої великої приватної компанії. Кожен дзвінок обробляється, аналізується, є call-беки, є оцінка якості обслуговування, оператор має доступ до картки та профілю платника податків, тому він може консультувати не абстрактно, а конкретно за вашим кейсом", – сказав Гетманцев.

Станом на зараз, триває розробка електронного кабінету, де платник може переглянути будь-які дані про себе.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Податки в Україні, кадр з відео
Податки в Україні, кадр з відео

Найбільш складною частиною реформи є запровадження SAF-T-файлу, який дасть змогу платникам податків самостійно перевірити всі ризики у поданій звітності. Гетманцев висловив переконання, що до кінця року вдасться запустити його у тестовому режимі для великих платників податків (надалі він почне працювати й для середніх). Нині для SOF-T-файлу розробляється програмне забезпечення.

Комплекс робіт, який наразі виконується, за переконанням Данила Гетманцева, масштабний і ще ніколи не робився за історію податкової служби.

"Це справжня революція в тому, якою має бути і якою безперечно буде податкова десь за рік-два", – резюмував Гетманцев.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні прогнозують шокуюче подорожчання продуктів: ціни злетять на 20%.

Як повідомляв "Знай.ua" сусід відпиляв пів гаража через сварку за землю.

Також "Знай.ua" інформував, про метро можна забути? Українцям знову дозволили скористатися "нульовою розмитненням" авто.