У Тернополі прислали повістки чоловікам, які давно воюють на фронті. Згодом в територіальному центрі комплектації пояснили, як і чому так сталося.

Тернопільська волонтерка Ольга Данченко на своїй сторінці у фейсбуку розповіла про ситуацію, яка досить часто трапляється в українських родинах.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Ольга розповіла, що забрала із поштових скриньок повістки для чоловіків, які давно служать на фронті. А дехто з них ще досі жодного разу не був у відпустці.

Жінка розповіла на своїй сторінці про те, що їй вдалося поспілкувалася з представниками територіальних центрів комплектування та вони пояснили чому трапилася така ситуація.

Популярні новини зараз
Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Воїни ЗСУ. Фото: "ТРО Медіа"
Воїни ЗСУ. Фото: "ТРО Медіа"

Волонтерці розповіли що у ТЦК немає загальної бази даних у якій зібрані усі дані про військових.

Міноборони зараз працює над її створенням.

До того ж часто військовозобов'язані призиваються в Збройні Сили не за місцем реєстрації – тобто звертаються у той військомат, у якому вони не стоять на військовому обліку.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Я спілкувалася з представниками воєнкомату, і виясняли ми, що ж таке. Так ось, військомат немає загальної бази даних по всій Україні, це насправді велика проблема. Вони потрохи створюють таку базу. Але так, як хлопці призивалися не через тернопільський військомат, то просто військомат не знає де вони є і відповідно автоматично вважає, що їх треба призвати в армію",– розповідає волонтерка.

Нагадаємо, разом із повісткою можуть дати штраф на 8500: достатньо однієї умови

Як повідомляв "Знай.uа", чи можуть вручити повістку чоловікам з умовним терміном: адвокат вказав на всі нюанси