Все краще, ніж здається: експерти змінили прогноз курсу долара до кінця 2023 року, що чекає на українців

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Експерти оновили прогнози щодо інфляції, ВВП України та курсу долара до кінця року. Очікування аналітиків змінилися на краще. До кінця 2023 року, за прогнозом аналітиків, курс долара в Україні досягне позначки 39 гривень. До цього очікувалося, що наприкінці року американська валюта подорожчає до 43 гривень. Тобто прогноз покращився на 4 гривні. Темпи інфляції в Україні також знижуватимуться: зростання цін становитиме 12,5%, а не 16%, як прогнозувалося раніше. Водночас економіка країни у річному вимірі підніметься на 3%.

Подорожчання відкладається: в Україні "зупинили" ціни на яйця, фрукти, овочі, цукор і молоко

Яйца, супермаркет, фото: Знай.ua
Яйца, супермаркет, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Для наших читачів, які цікавляться цінами на головні товари та послуги із соціального життя, є дуже важливі новини. Так, інфляція в Україні на споживчому ринку у травні 2023 року порівняно з квітнем 2023 року становила 0,5%, з початку року – 3,8%, у річному вимірі – 15,3%. У квітні річна інфляція сягнула 17,9%. Про це стало відомо завдяки детальній інформації Державної служби України. Базова інфляція у травні 2023 року порівняно з попереднім місяцем склала 0,3%, з початку року – 3,3%. У розрізі продуктів харчування найбільше ціни впали на яйця – на 22,7% у травні порівняно з квітнем цього року. Найбільше подорожчали фрукти – на 8,7%. Загалом на споживчому ринку у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,9%.

"Твоє місце в Криму відпочивати і путіну д*пу лизати": Кіркорова жорстко принизили в Монако

Філіп Кіркоров, скріншот: Youtube
Філіп Кіркоров, скріншот: Youtube

Відомий російський співак, актор і композитор Філіпп Кіркоров з початку повномасштабного вторгнення підтримав злочинні дії росії і обожнює путіна регулярно відпочиваючої за кордоном. У Росії зараз дорогий відпочинок недоступний, адже країна перебуває під санкціями, тому путініст регулярно відвідує ОАЕ, Туреччину та інші найвідоміші дорогі курорти. На цей раз Кіркоров був помічений на узбережжі Монако. На відео чоловік не побоявся підійти до путініста та сказати йому у очі все що думає про нього.

Українцям із відстрочкою від призову та інвалідністю вручають повістки: юристка розповіла, чи потрібно йти до ТЦК

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

В Україні деякі категорії громадян мають законне право на відстрочку від мобілізації, проте на практиці навіть таким особам вручають повістки уповноважені працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Зокрема, призову на військову службу не підлягають особи з інвалідністю та інші, хто має на те вагомі причини. Юристка ГО Юридична сотня Марія Звягінцева пояснила, чому звільнені від мобілізації українці отримують повістки. Експертка зазначила, що ТЦК не порушує закон, коли вручає повістку особам із відстрочкою чи інвалідністю. Це можуть зробити для того, щоб на військово-лікарській комісії переконатися у непридатності військовозобов'язаного.

Херсонські кавуни під загрозою: підрив Каховської ГЕС знищив надії аграріїв на багатий врожай

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Українці дуже чекають на появу херсонських кавунів на ринку, проте черговий злочин окупантів на Каховській ГЕС може серйозно змінити плани аграріїв на збирання врожаю. Фермери на звільненій території Херсонської області засіяли навесні баштанні, як і обіцяли, але є великий ризик, що врожай буде набагато меншим через руйнування Каховської ГЕС та високий рівень води. Про це заявив виконавчий директор Української зернової асоціації Сергій Іващенко. На зниження врожаю також вплинуло пошкодження іригаційних систем через затоплення, які могли вкрасти окупанти. Крім того, поля баштанних може залити великим об'ємом води.