Експерт не прогнозує великих коливань, проте припускає, що вони можуть бути.

Данило Гетманцев, голова податкового і фінансового комітету Верховної Ради, в інтерв'ю, яке дав "Українським новинам" спрогнозував курс долара до кінця року, наголосивши, що наразі причин для девальвації не має.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

Стано на цей час різниця між курсом НБУ і показником на готівковому ринку становить 2%, на відміну від минулорічних 10-15%. Проте стабільний курс не виключає того, що до кінця року відбудуться коливання курсу. За словами голови фінкомітету вони будуть незначними.

"Я ніколи не пророкую курс, але з огляду на всі обставини, які я сказав, я не бачу підстав до кінця року для суттєвого просідання готівкового курсу гривні. Але, звичайно, певні коливання можуть бути", – сказав він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Данило Гетманцев. Фото: скриншот Youtube
Данило Гетманцев. Фото: скриншот Youtube

За словами Гетманцева, ключовою причиною є безпрецедентна фінансова допомога від іноземних партнерів: з початку повномасштабного вторгнення РФ Україна отримала $52 млрд у вигляді пільгових кредитів і грантів.

До повномасштабного вторгнення 3 млрд доларів було вже перемогою. Ця допомога впливає на профіцит платіжного балансу і збільшення міжнародних резервів до рекордного з 2011 рівня. Все це разом впливає на здатність НБУ підтримувати фіксований курс і покращує очікування. — зазначив Гетманцев.

Нагадаємо, ми писали, що "ПриватБанк "поставив на лічильник" клієнта після того, як з його картки вкрали 50 тисяч: "Шахрайства не бачать".

Як повідомляв "Знай.ua" крадіжка грошей із банківської картки: юристи дали алгоритм дій, який допоможе повернути кошти.

Також "Знай.ua" інформував, ПриватБанк зупинить всі операції для українців: карти та банкомати не працюватимуть.