З'явилося відео, де голова Дарницького ТЦК Руслан Трігуб із голим пузом зрікається ВСУ: "Я не військовослужбовець"

Полковник Руслан Трігуб, який очолює Дарницький ТЦК у Києві, на початку червня потрапив у страшний скандал через свій відпочинок під час комендантської години. Вранці його відвідали колеги, а відео швидко розлетілося мережею.

На місці військові підтвердили, що Трігуб та його компанія були в стані алкогольного сп'яніння, а також впливали на Бориспільський РТЦК, щоб його співробітники вручили повістки охоронцям приватної території, які напередодні зробили йому зауваження щодо відпочинку.

Також Тригуб сказав працівникам ВСП, які виїхали на місце, що він є цивільною особою, тож відмовився надавати рапорт про відпустку. Однак документ все ж таки потрапив до рук військових, але підписав його заступник полковника, який зовсім не мав на це право.

Руслан Тригуб, скріншот
Руслан Тригуб, скріншот

Популярні новини зараз
Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою "Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024
Показати ще

Командир вимагав у вдови загиблого 150 тисяч

Заступник командира вирішив "сприяти" дружині загиблого нацгвардійця, та так, щоб і самому нажитися на смерті товариша.

Він запросив у вдови хабар у розмірі 150 тисяч грн, і обіцяв, що їй виплатять одноразову компенсацію у 15 млн грн через втрату чоловіка під час війни. Про це повідомляє ДБР.

У березні 2022 року заступник командира однієї з військових частин заявив дружині загиблого бійця, що вона та його діти зможуть отримати компенсацію від держави у розмірі 15 мільйонів гривень, і щоб отримати кошти, слід йому заплатити "відсоток".

Він отримав від дружини загиблого 150 тисяч гривень, після чого заступника командира військової частини було затримано.

Хабар 150 тисяч. Фото: Telegram
Хабар 150 тисяч. Фото: Telegram

Виділили мільйони з бюджету ще й люди мають заплатити: з киян хочуть здерти 40 гривень за віртуальну картку

У додатку Київ Цифрової з'явилася можливість не лише створювати QR-квитки з пластикової транспортної картки, а й придбати цифрову.

Її можна використовувати, як і пластикову платіжну картку, і додати Apple Wallet, щоб оплачувати смартфоном. Втім, у мережі кияни обурилися, адже віртуальна картка чомусь коштує грошей – 40 гривень. Варто зазначити, що пластикова лише на 10 грн дорожча – 50 грн. Своє обурення висловив у Твіттер Олег Симороз, колишній військовий, який обстоює активну громадянську позицію.

Цифровий Київ.  Фото: Youtube
Цифровий Київ. Фото: Youtube

Як повернути пенсію, яку має Пенсійний фонд

Українці звертаються до фахівців із пенсійних питань, щоб дізнатися, чи можна вирішити те чи інше питання.

До експертів звернулися з питанням, чи можна отримати пенсію, яку має Пенсійний фонд. Юристи постаралися розібратися у питанні. Пенсіонер розповів, що йому не виплачувалася пенсія за грудень 2018 та за січень 2019 року. Про це стало відомо під час прямої лінії з пенсійних питань.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У яких випадках не призначать субсидію на комуналку: українцям можуть відмовити

Субсидія призначається одним із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб.

Щоб визначити, чи потрібна субсидія, враховуються також доходи членів сім'ї осіб зі складу домогосподарства у разі, коли їхнє зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства, про це нагадали у ПФУ.

У разі, коли у житлових приміщеннях зареєстровані неповнолітні діти, що залишилися без батьківського піклування, та/або недієздатні особи працездатного віку, над якими встановлено опіку, житлова субсидія призначається за заявою опікуна чи піклувальника.

Крім цього, з поточного року впровадили нововведення та дозволили призначати субсидію за фактичним місцем проживання особам, які орендують житло на підставі договору найму, або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube