НБУ обіцяє, що у разі відмови в обміні чи за пропозицію сплатити додаткову комісію – фінансові установи позбавлятимуть ліцензій.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив голова Нацбанку Андрій Пишний.

Долари. Фото: Telegram
Долари. Фото: Telegram

За словами Пишного, будь-який "креатив" у тлумаченні позиції НБУ з боку учасників ринку або ігнорування вимог Нацбанку призведе до невідворотної й адекватної реакції з боку регулятора.

Тепер касир у відділенні банку, в обмінному пункті немає права вам відмовити, якщо валюта, купюра, яку ви даєте для обміну, пройшла лічильник і детектор.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Я хочу, щоб почули це всі – і валютообмінники і громадяни. Якщо вам раптом відмовляють, намагаючись пред’явити якийсь наказ або пояснюючи щось – ви завжди можете оскаржити ці дії безпосередньому керівництву у цьому відділенні банку. І обов’язково це зробіть — заявив голова Нацбанку.

Відповідні накази мають місце через те, що останнім часом банки та обмінні пункти в Україні відмовляються приймати купюри з незначною потертістю, написами і печатками, операції з якими раніше здійснювали без проблем. Такі банкноти пропонують здавати з 10-15-відсотковим дисконтом.

Нагадаємо, ми писали, що розрахунок майбутньої пенсії: як низька зарплата під час війни вплине на її розмір.

Як повідомляв "Знай.ua" страждання закінчилися? Українцям "зріжуть" відсотки за кредитами.

Також "Знай.ua" інформував, почнуть карати штрафами: цього разу українці радо підтримують.