Спека загрожує не лише людям, домашні улюбленці також страждають від надмірної теплоти.

Домашні тваринки можуть отримати тепловий удар, а тому важливо знати, як уберегти їх від перегріву.

Пес на прогулянці. Фото: Youtube
Пес на прогулянці. Фото: Youtube

Для кішок важливо підтримувати стабільну температуру тіла незалежно від того, чи знаходяться вони в будинку, чи квартирі, чи гуляють вулицею.

Ветеринари взагалі не рекомендують під час спеки випускати кішок на вулицю. А будинки їх треба вберегти від місць, де особливо сильне сонячне світло.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Завжди має бути миска з холодною водою, щоб кішка якомога частіше пила, адже тепловий удар від спеки може бути смертельним.

Навіть якщо ваша кішка або кіт дуже люблять гуляти на вулиці, випускати їх потрібно або рано-вранці, або пізно ввечері. І краще супроводжувати кішку в її прогулянках, якщо це можливо, щоб стежити за її станом.

Також ветеринари рекомендують покласти у будинку чи квартирі в затіненому місці прохолодний килимок, щоб домашні улюбленці там могли лежати.

Вчені визначили, що кішки можуть отримувати сонячні опіки від прямих променів сонця.

Собака в машині, фото sobakovod
Собака в машині, фото sobakovod

Собаки також не завжди легко переносять спеку. Влаштовуйте вашим хвостикам прохолодні ванни, На відміну від кішок, собакам не можна лежати на холодній кахлі, щоб не заробити цистит, в цьому випадку використовуйте рушники, як підстилки.

Гризунам слід забезпечити тінь та прохолодну воду, яка має постійно знаходитися у вашого улюбленця.

Хом'ячки, фото: Знай.uа
Хом'ячки, фото: Знай.uа

Нагадаємо, ми писали, що може виникнути блювання, діарея або навіть отруєння: чому не варто купати котів людським шампунем.

Як повідомляв "Знай.ua" кіт замість килимка на вхідних дверях: до чого така поведінка кота, народні прикмети.

Також "Знай.ua" інформував, 3-мільйонне місто потрапило під карантин через величезний равлик: на людей "повісили" багато заборон.