Україну наповнила підроблена кава. Під виглядом продукції відомих брендів продаються контрафактні суміші із мальтодекстрином. Про це у своєму телеграм-каналі заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

У магазинах українці дуже ризикують придбати замість якісної кави підробку. Близько 30% ринку кави в Україні перебуває в тіні, а отже, майже кожна третя пачка - контрафакт.

Супермаркет, кава: кадр з відео
Супермаркет, кава: кадр з відео

"Зустрівся з виробниками кави. Ситуація на ринку одночасно жахлива і типова для нашої країни. 30% ринку в тіні... Знаєте що таке мальтодекстрин? Це речовина, яку додають до кави замість кави, коли роблять контрафакт", – зазначив нардеп.

Данило Гетманцев підкреслив, що підроблена гранульована кава завозиться за митною вартістю нижчою від зеленого зерна і продається під виглядом продукції відомих брендів. Ризик купити такі суміші замість кави є як у звичайних супермаркетах, так і онлайн-магазинах.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Для довідки: вживати такий напій може бути небезпечно. Мальтодекстрин – це вуглевод на рослинній основі, який виготовляється з крохмалю кукурудзи, картоплі, пшениці чи рису. Ця речовина може викликати різке підвищення цукру в крові, оскільки має високий глікемічний індекс.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям "впарюють" фальсифікат замість вершкового масла: як перевірити продукт, щоб не стати жертвою обману.

Також наш портал інформував, у молоко додають пральний порошок: українці дізналися про хитрощі виробників із жирністю.

Крім того, ми писали, у Держспоживслужбі розповіли, як правильно вибрати черешню на ринку чи в магазині: лише 4 простих правила.