Незважаючи на складну економічну ситуацію через повномасштабну війну, українцям продовжують виплачувати пенсії та заслужені надбавки з доплатами. Так, деякі пенсіонери можуть одержати додатково 209 гривень, повідомляє ПФУ.

У Пенсійному фонді нагадали, що пенсіонери, які мають надстаж, можуть отримати додаткові виплати. Розмір доплати залежить від того, скільки "зайвих" років стажу накопичилося в людини.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"За кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1% розміру пенсії, але не більш як на 1% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність ", - йдеться у повідомленні.

За кожен рік надстажу український пенсіонер може розраховувати на доплату у розмірі 20,93 гривні. Таким чином, якщо людина пропрацювала на 10 років більше, ніж потрібно для виходу на заслужений відпочинок, то доплата становитиме 209 гривень.

Популярні новини зараз
Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Наразі розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, становить 2093 грн. Отже, максимальний розмір доплати – 20,93 грн", - пояснили у ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ще одна категорія українців може вийти на дострокову пенсію: хто саме і за яких умов.

Також наш портал інформував, церемонитися не будуть, заберуть 20% пенсії: українців можуть позбавити частини виплат.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, під час війни знизилася зарплата: як у ПФУ розраховуватимуть новий розмір пенсії.