Ціновий "бабах": нове подорожчання палива не за горами, українців засмутили прогнозом

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Підвищення цін на паливо, яке відчули українці у першій половині липня після повернення довоєнних податків, на жаль, не є остаточним. Незабаром цінники на АЗС можуть підстрибнути до 55 гривень, а в найгіршому випадку і до 60 гривень. Директор групи компаній PRIME Дмитро Льоушкін вважає, що розцінки на АЗС почнуть змінюватися вже з наступного тижня, оскільки запаси "податкового" палива закінчуються, а нові поставки будуть відчутно дорожчими. "Червневе паливо, "доподаткове" вже закінчується, а ціноутворення липня просто в іншій площині, на пару поверхів вище, лежить. Там і податки і дике зростання нафтових котирувань."

Коли ЗСУ зайдуть до Криму? Військовий експерт розповів про головне завдання: "Ми шукаємо"

Український Крим, фото: від патріотів України
Український Крим, фото: від патріотів України

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Багато українців з нетерпінням косяться новин і спостерігають за контранступом ЗСУ, який рухається повільніше, ніж планувалося, про що вже заявляло військове керівництво. Звісно, ​​всім нам важливо знати, коли звільнять Бахмут і що буде, коли ЗСУ зайдуть Крим. З останнім питанням та його тимчасовими рамками допомагають розібратися різні експерти, зокрема Олександр Мусієнко. Він поділився своєю думкою щодо того, що означають удари по Кримському мосту і коли чекати на ЗСУ в Криму. "До поля бою в Криму ще не один тиждень і не один місяць. Потрібно розуміти, що це все-таки операції, які спрямовані на зменшення логістичного потенціалу ворога. Тобто ми вишукуємо ті об'єкти, які можна дістати, це раз. По-друге, ті об'єкти, які зараз є найбільш актуальними з точки зору і з них очевидно йде забезпечення", – розповів експерт.

Rainair розповіли про відновлення польотів з України, керівництво лоукостера вже у Борисполі: "З'єднаємо з 20 столицями ЄС"

Керівництво лоукостера Ryanair прибуло до Києва, фото: сайт аеропорт "Бориспіль"
Керівництво лоукостера Ryanair прибуло до Києва, фото: сайт аеропорт "Бориспіль"

Вже неодноразово українці чули розмови про відновлення польотів над нашою країною. Це стосувалося аеропорту на заході України, в Ужгороді. Адже саме там можна спробувати створити безпечну польотну зону, за словами експертів. Але розмови залишилися розмовами і зараз достеменно відомо лише те, що компанія Rainair одна з перших повернеться до України, оскільки готова запустити рейси через 8 тижнів після оголошення повітряного простору безпечним. Саме для обговорення цього питання представники компанії прибули до аеропорту "Бориспіль". Лоукостер Ryanair готує стрімке та масштабне відновлення рейсів з України.

Літо ще покаже свій характер: яка погода чекає на українців в останні дні липня і на початку серпня

Тепла погода. Фото: скрін youtube
Тепла погода. Фото: скрін youtube

Це літо приносить українцям і освіжаючі дощі, і зігріваюче сонечко. Проте вже на початку серпня аномальна спека накриє майже всі регіони країни, за прогнозом представниці Укргідрометцентру Наталії Птухи. До кінця липня погода буде мінлива, місцями очікуються опади зі шквалистими поривами вітру, але тиждень почнеться тепло. 24 липня у більшості областей температура вдень буде в межах +24 +29, у південних та південно-західних областях +29 +34. Ближче до кінця тижня, 27 липня атмосферний тиск підвищиться, що мінімізує опади, а ось 30 та 31 липня короткочасні дощі із грозами покажуть свою силу.

Чи залізуть українці у борги цієї зими: що буде з тарифами у новому опалювальному сезоні

Опалювальний сезон, скріншот з відео
Опалювальний сезон, скріншот з відео

Цього року зима виявилася для українців дуже складною, порівняно з попередніми роками. Окрім постійних проблем із запасами палива, ціни на яке сягали рекордів, російські ракетні обстріли суттєво зруйнували енергетичну систему та призвели до масових відключень світла. Загарбницька політика росіян призвела до подвійного зростання тарифів на світло, навіть попри мораторій під час війни. Українців хвилює питання, чи планують в уряді піднімати тарифи на інші комунальні послуги, адже війна значно скоротила заробітки наших громадян. Тож, у Нафтогазі вже пообіцяли, що тарифи на газ цього року не будуть підіймати. Газопостачальна компанія, яка обслуговує майже 98% побутових споживачів в Україні, продаватиме газ своїм клієнтам за ціною 7,96 грн за куб. м (з ПДВ).