Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які під час походу до магазину чи ринку уважно стежать за цінниками на головні продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на олію, борошно та гречку.

Варто відзначити відразу, що цінники на олію помітно знизилися, якщо порівнювати їх із даними минулого місяця.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin.

Ціни на олію, фото: Знай.ua
Ціни на олію, фото: Знай.ua

Вартість олії

Згідно з відкритими даними, станом на 27 липня соняшникову олію Олейна рафіновану можна придбати в середньому за 57,36 грн за 850 мл. Це на кілька копійок нижче, ніж минулого місяця. А ось "Щедрий Дар" додало в ціні 81 копійку до 60,00 грн за 850 мл.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Вартість пшеничного борошна

Кілограм пшеничного борошна Хуторок продається по 21,70 грн, що також на кілька копійок нижче, ніж у червні. За два кілограми такого ж борошна доведеться віддати 39,50 грн.

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Вартість гречаної крупи

Також дуже цікаво, що середня вартість гречки знизилася з 51,64 грн/кг до 50,82 грн/кг. Цінник на неї коштує від 41,90 грн/кг (Ашан) до 73,50 грн/кг (Варус).

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Нагадаємо, кавуни, дині та лохина різко подешевшали на полицях супермаркетів, а сезон тільки почався.

Раніше повідомлялося, набір для консервації став доступнішим, діставайте банки: скільки в супермаркетах коштує цукор, сіль та оцет.

Також, в Україні очікується рекордне падіння цін на капусту: 12 грн за кіло – це ще не межа.