В Україні лохина в порівнянні з іншими ягодами завжди була дорогою, проте з роками стала доступна буквально кожному другому покупцю. Фермери змушені знижувати ціни, оскільки площі вирощування та врожайність тільки збільшуються, а ось попит та купівельна спроможність падає.

Водночас частина виробників штучно занижують ціни через якість лохини, пропонуючи на ринку недозрілу і неоднорідну, як заявив власник ягідної ферми "Озеряна", а нині військовослужбовець Ярослав Мовчун, пише AgroTimes.

Ягоди. Фото: Youtube
Ягоди. Фото: Youtube

"Те, що ціна на лохину буде падати, стало очевидним ще кілька років тому. Однак проблема не тільки в низьких світових цінах або перенасиченні внутрішнього ринку, але насамперед у тому, що деякі виробники не вміють на ньому працювати", - зазначив він.

Експерт розповів, що фермери часто скаржаться на низькі заробітки, проте перші знижують ціни, щоб швидше розпродати ягоду. Цим вони провокують падіння вартості. Мовчун зазначив, що таким демпінгом люблять займатись виробники Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Фермер зазначив, що якість дешевої ягоди була вкрай незадовільною, вона була кислою та недозрілою, а також неоднорідного розміру та кольору.

Лохина, фото з gettyimages
Лохина, фото з gettyimages

Нагадаємо, сезон консервації в самому розпалі: скільки українцям обійдуться банки, кришки і ключ для закочення

Раніше ми писали про те, що хамон, червона рибка та фелата: "Новус" приваблює покупців приємними знижками на делікатеси.

Як повідомляв Знай.ua, як збільшити пенсії без ПФУ: чи можна відкладати будь-яку суму