Голова МОН Оксен Лісовий анонсував запуск нового проєкту з "Захисту України".

У повідомленні Лісового, йдеться, що з вересня МОН запустить пілотний проєкт оновленої дисципліни "Захист України". Для його апробації оберуть школи з різних регіонів України.

Школа. Фото: youtube
Школа. Фото: youtube

За його словами, запит на актуалізацію був і від учнів, і від викладачів.

Проєкт оновленої дисципліни мають запустити вже з вересня у школах з різних областей. Учні і вчителі, які будуть брати участь у пілоті, залишатимуть відгуки, після чого програму фіналізують.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Крім того, для вчителів проведуть навчання. Для цього залучать до співпраці міжнародні та громадські організації, зокрема спеціалістів, які готові навчати вчителів роботі із симуляторами FPV дронів, а також мають спеціалізацію у топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму.

Дрон. Фото скріншот з Youtube
Дрон. Фото скріншот з Youtube

"Якісна домедична допомога, мінна безпека, керування дронами і орієнтування на місцевості — те, на що сьогодні є запит, – зазначив Лісовий.

Для успішного втілення пілотного проєкту МОН планує провести курс для вчителів. Для цього залучать міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Вчителів будуть вчити керувати FPV дронами, орієнтуватися на місцевості, надавати домедичну допомогу та запобігати травматизму.

Нагадаємо, ми писали, що жінка зайшла до ліфта, але "вийшла" з нього вже мертвою, через три дні: вона просто розносила пошту.

Як повідомляв "Знай.ua" адміністраторів Telegram-каналів засудили до 5 років ув'язнення: попереджали про місця, де роздають повістки.

Також "Знай.ua" інформував, сім'я заробила мільйони, нелегально ввозячи сміття та переробляючи його: наслідки неминучі.