У Пенсійному фонді України озвучили важливе пояснення для українських пенсіонерів.

Українцям пояснили, що робити, якщо пенсіонер втратив свою банківську картку. У Пенсійному фонді зазначили, що в такому випадку громадянам треба звернутися до відділення банку.

Пенсійна реформа в Україні 2019
Пенсійна реформа в Україні 2019

Інформувати Пенсійний фонд про втрату картки не доведеться. Адже нову картку прив’язують до поточного банківського рахунку пенсіонера.

Тому звертатись треба лише до фінансової установи. Але якщо літня людина змінила банківський рахунок або ж банк, то цю інформацію необхідно обов’язково надати до органу Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

пенсійне посвідчення, фото Unian
пенсійне посвідчення, фото Unian

В такому випадку треба подати відповідну заяву, в якій потрібно зазначити нові банківські реквізити.

Нагадаємо, що у ПФУ нагадали, що плюс 837 гривень на місяць передбачені для пенсіонерів, які не мають родичів працездатного віку, щоб доглядали за ними.

Для призначення додаткових виплат необхідно звернутись із відповідною заявою до управління соцзахисту. Але таку доплату мають право отримувати ті, хто отримує пенсію за віком, вона дає право отримати цю доплату у понад 800 гривень.

Якщо ж, до прикладу, призначена пенсія за інвалідність, то громадянин не може претендувати на згадану допомогу.

Нагадаємо, ми писали, що українцям, які опинилися у скрутному становищі, допоможуть з продуктами та житлом: як подати заявку.

Як повідомляв "Знай.ua", субсидія на оплату комуналки: хто з українців може отримати та як розраховується розмір допомоги.

Також "Знай.ua" інформував, із пенсією в Україні доведеться почекати? Як зміняться вимоги до стажу.