Сьогодні в Україні набув чинності закон № 3022-IX, який спрощує доступ громадян до безоплатної правничої допомоги.

Документ, серед іншого, також вносить зміни до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" і Закону України "Про безоплатну правничу допомогу" та замінює у тексті всі словосполучення "правова допомога" на "правнича допомога" (у відповідних відмінках).

Судове рішення. Фото freepik
Судове рішення. Фото freepik

Таким чином, із законодавства зникає поняття "правова допомога", а замість нього необхідно вживати "правнича допомога".

Юристи пояснюють, що, на перший погляд, – зміни несуттєві. Однак відтепер адвокатам при підготовці договорів про надання правничої допомоги та інших документів необхідно вживати саме поняття "правнича допомога".

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Адвокати. Фото: youtube
Адвокати. Фото: youtube

27 липня, набрав чинності закон України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії".

Однією з вимог закону є невикористання в найменуванні юридичних осіб, політичних партій, інших об’єднань громадян, зареєстрованих на день набрання чинності вказаним законом, символіки російської імперської політики.

Нагадаємо, ми писали, що підліткам пропонують допомогу, яка так потрібна: куди звертатися.

Як повідомляв "Знай.ua" повістку вручили хлопцю з інвалідністю, який перебуває на обліку в психіатричній лікарні: підозрюють, що видужав

Також "Знай.ua" інформував, українцям, які опинилися у скрутному становищі, допоможуть з продуктами та житлом: як подати заявку.