У "Укрзалізниці" з'явилися проблеми з перекупниками, які заробляють на схемах із перепродажем квитків на міжнародні рейси з України до Польщі, зокрема.

Українці масово скаржаться на відсутність квитків до Польщі, хоча поїзд щодня курсує. Виною всьому перекупники, повідомляє ТСН. На сайті "Укрзалізниці" неможливо знайти вільних квитків до Варшави, а також у напрямку західних регіонів України. У той же час на OLX їх дуже багато, а перекупники переконують, що "працюють на ринку давно", проте за послуги доведеться заплатити більше.

Перепродаж квитків на ОЛХ, скріншот
Перепродаж квитків на ОЛХ, скріншот

Згідно з оголошеннями на OLX, українцям доведеться заплатити 9 тисяч гривень за два квитки у купе поїзда Київ-Варшава, які обіцяють переслати електронною поштою чи Viber.

При цьому перекупники просять попередньої оплати, а їхні послуги коштують від 300 до 800 гривень. Гроші обіцяють повернути, якщо квитки не вдасться оформити.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

"Робіть замовлення і вже завтра воно буде у вас. Наші послуги коштують 500 гривень за квиток для дорослого, за дитячий - ще плюс 300 гривень, тобто 800 гривень до ціни "Укрзалізниці" - всього 4600 гривень за два квитки. Якщо вас все влаштовує – надсилайте замовлення нам на Viber. Вказуєте дату виїзду, час, напрямок, імена та прізвища пасажирів", – сказав перекупник журналістам.

Київський вокзал, фото: Telegram
Київський вокзал, фото: Telegram

Пошуком та масовою купівлею квитків на "Укрзалізниці" займається цілий жіночий колектив, щоб потім перепродати їх пасажирам. Водночас "Укрзалізниця" намагається боротися із шахраями.

"Одна зі злочинних схем виглядає так: перекупники у перший день відкриття продажів намагаються атакувати ботами системи УЗ і швидше за інших користувачів викуповують квитки. Такі облікові записи "Укрзалізниця" постійно блокує, але й шахраї вигадують нові алгоритми. Якщо перекупник уже мав конкретного замовника, він оформлював квиток одразу на його прізвище. Якщо ж ні, то при отриманні "замовлення" перекупник повертав квиток, взятий раніше на довільне ім’я, і тут же викуповував його на ім’я "клієнта", - пояснили в пресслужбі компании.

Нагадаємо, порушникам доведеться дорого заплатити: в Україні з 1 жовтня повертають штрафи

Раніше ми писали про те, що доведеться йти через "не хочу": пенсіонерам пригрозили скасуванням виплат

Як повідомляв Знай.ua, Мінекономіки вирівняє зарплати чоловіків та жінок в Україні: що планують робити