Російські окупанти порушили протирадіаційний бар'єр на ЗАЕС: у Держатомрегулювання розповіли про наслідки

Росіяни можуть покинути ЗАЕС. Фото: кадр з відео
Росіяни можуть покинути ЗАЕС. Фото: кадр з відео

Після підриву росіянами Каховської ГЕС увесь світ пильно стежить за Запорізькою АЕС. По-перше, через те, що вода з водосховища охолоджувала раектор станції, а по-друге, тому що росіяни вкотре підтвердили, що вони терористи і від них очікується чого завгодно. І якщо на якийсь час розмови про ЗАЕС наче вщухли, то зараз відновилися з новою силою. Це сталося, бо окупанти пошкодили протирадіаційний бар'єр на Запорізькій АЕС. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Держатомрегулювання Олег Коріков.

В Україні вводять нову форму навчання в дистанційних школах: що чекає на дітей

Дистанційна освіта. Фото: Цензор.нет.
Дистанційна освіта. Фото: Цензор.нет.
Дистанційна освіта. Фото: Цензор.нет.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Для українських дітей готують запровадження нової форми навчання до шкіл, проте це стосується лише тих, хто перебуває за кордоном. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну. Так, діти у кожній області дистанційно вивчатимуть так званий "український компонент" шкільної програми. За планом, на заняття виділяється по 6-8 годин на тиждень. При цьому решту предметів, як зазначив Шмигаль, можна буде вивчити у школах країн, де зараз перебувають діти. В Україні їх зараховують автоматично. Жодних інших подробиць у Кабміні поки що не озвучили.

У Дніпрі від наркозу помер 11-річний хлопчик: за життя ще п'ятьох борються лікарі

лікарня
лікарня

Через введення неякісного медичного препарату для наркозу, який викликав тяжку побічну реакцію після операції, у лікарні Дніпра помер 11-річний хлопчик. В одній із лікарень Дніпра було проведено операції 5 дорослим та 5 дітям віком від 3 до 17 років. Одразу після операції у всіх пацієнтів різко погіршилось самопочуття, а у деяких пацієнтів навіть був діагностований життєзагрозливий стан організму. На ранок 12 серпня 2023 року у реанімаційному відділенні помер 11-річний хлопчик. Після смерті дитини, правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо неналежного виконання медичними працівниками професійних обов'язків, яке призвело до тяжких наслідків для неповнолітніх.

Чи зможуть чоловіки перетинати кордон після закінчення війни: думка юриста

Митниця. Фото: скрін youtube
Митниця. Фото: скрін youtube

Після скандалу на гучну заяву колишнього радника голови МВС та виконавчого директора "Українського інституту майбутнього" Вадима Денисенка, який запропонував не випускати чоловіків закордон ще 3 роки після закінчення війни, українців стало бентежити питання, чи можуть взагалі обмежити виїзд чоловікам після закінчення війни. Відповідь на нього надав юрист Ігоря Яська.

"У статті 33 Конституції України передбачено можливість певних обмежень під час дії воєнного або надзвичайного стану. Відповідно, обмеження у перетині кордону може існувати у ці два особливі періоди", — сказав юрист.

Чи будуть українці зі світлом: як країна готується до зими

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

Через ракетні обстріли та атаку дронами-камікадзе, значна частина енергетичної системи була пошкоджена. Для того аби повністю забезпечити населення електроенергією, вже зараз проводять ремонтні та відновлювальні роботи. На засіданні уряду, Прем’єр Міністр України – Денис Шмигаль розповів як рухається ремонтна кампанія енергетичних об’єктів. За його словами, уряд країни розповідає про труднощі, які потрібно долати та не применшує наявні і потенційні загрози. За час ремонтних робіт, 24 енергоблоки відремонтовано або ще ремонтуються. Ця кількість енергоблоків – 62% від загальної кількості. Їх потужність складає 4,3 ГВт.