Національне агенство з запобігання корупціїї внесло китайську групу компаній Alibaba Group Holding Limited до спонсорів війни.

Причиною такого рішення стала співпраця компанії з росією. Зокрема, використовує свою платформу для продажу товарів на окупованих територіях. У 2022 році, компанія була розділена на 6 груп.

як купувати на аліекспресс
як купувати на аліекспресс, UBR.ua

Із 6 груп, найпоширенішою платформою на росії залишилася Alibaba ТОВ «Алибаба.КОМ (РУ), якою керує дочірня компанія Аліекспрес.

Алібаба.ком. Фото: скрін сайту

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

За минулий рік прибуток платформи на росії склав понад 160 мільйонів доларів. Агенція Reuters заявила, що на платформі продаються товари, виготовлені із міді, яка була вивезена із окупованої території, а саме із Дебальцевського заводу. Вироби із цієї міді, продає китайська компанія Quzhou Nova.

Окрім продажів на тимчасово окупованих територіях, Alibaba вдається до жорсткого цензурування українського контенту, який пов'язаний з війною в Україні. Так, компанія заблокувала сторінку українського стрімера, який мав понад 286 тисяч підписників. Це сталось через те що стрімер опублікував допис про війну.

Враховуючи всі ці факти можна зробити висновок, що популярна китайська платформа не тільки підтримує країну-агресора сплаченими податками, а й ідеологічно - видаляючи пости та згадки про війну.

Нагадаємо, на порталі Знай повідомлялося, Вова Кличко поїхав на фронт із "подарунками", поки меру Києва за це пред'явили: "Бруківки важливіші?"

Раніше портал Знай інформував, сміття під новим кутом зору

Також, наш портал повідомляв, дружина "подарувала" чоловікові свою нирку, хоча вона могла взагалі не підійти: "Прокинувся новою людиною"