Примусова мобілізація точно не загрожує: хто має право служити за місцем проживання та за згодою

Військовий квиток, скріншот: YouTube
Військовий квиток, скріншот: YouTube

В Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років активно вручають повістки та мобілізують. Водночас налічується десять категорій громадян, яких можуть відправити на службу виключно за місцем проживання. Деякі українці, згідно зі статтею 23 закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням та за місцем проживання. Насамперед, це стосується жінок і чоловіків, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, а також ті люди, які самостійно виховують дітей віком до 18 років. Служити за місцем проживання також можуть жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років.

"Ваш чоловік у ЗСУ?": Олю Полякову спантеличили питанням про коханого, але вона знайшла чим відповісти

Оля Полякова, фото Знай.ua
Оля Полякова, фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Оля Полякова — відома українська виконавиця, артистка, за життям якої стежать понад 2,8 мільйона людей. Десь кілька днів тому, вже після Дня Незалежності, вона опублікувала пост, присвячений цьому святу. Тоді вона виставила ролик із Франції у той момент, коли вона там виступала. Проте не всім користувачам було це цікаво – більше уваги було приділено дружині Олі Поляковій, а саме тому, чому він досі не служить у лавах Збройних Сил України. Полякова вирішила не ігнорувати цей коментар, поцікавившись, яка справа в когось є до її чоловіка. А ще вона порекомендувала не цікавитись чужим особистим життям, а знайти собі свою другу половинку.

Українці можуть залишитися без пенсій і зарплат: які причини такої ситуації

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Під загрозою, через борги країни перед Міжнародним Валютним Фондом, опинилась виплата заробітних плат та пенсій. Деякі умови просто не виконані владою вчасно, а частина навіть проігноровані. Попри те, що МВФ поки не реагує на не виконані умови, може статися так, що під загрозою опиняться всі соціальні виплати у країні. Станом на сьогодні Україна склала договір з МВФ, який передбачає надання довгострокового кредиту. Він буде надходити частинами декілька років. Така щедра програма не обійшлася без умов. В Україні натомість зобов'язалися зробити реформи у різних сферах, що стосуватимуться покращення економіки країни.

Водій, якого застрелили у Дніпрі, зламав поліцейській носа та забив обличчя: який стан постраждалої

У Дніпрі поліцейський застрелив чоловіка. Фото ДБР
У Дніпрі поліцейський застрелив чоловіка. Фото ДБР

У постраждалої патрульної поліцейської, на яку напав водій Jaguar у Дніпрі зараз знаходиться в лікарні. Медики виявили у дівчини перелом носа та кістки обличчя. Окрім цього, потерпіла має наявні травми голови та серйозні забої кінцівок. Стало відомо, що наразі постраждалу патрульну перевели із міської лікарні до лікарні обласного підпорядкування. Причину такого переводу достеменно невідомо. Також стало відомо про те, що поліціянтка притомна та може розмовляти. Її 21-річний напарник, який стріляв у водія Jaguar був затриманий.

Буханець по 50 грн - це вже не жарт? Українців стривожили зростанням цін на хліб

Ціни на хліб, скріншот: YouTube
Ціни на хліб, скріншот: YouTube

Для всіх наших шанованих читачів, які уважно спостерігають ціни на важливі продукти харчування, є дуже важливі новини. Так, в Україні продовжує дорожчати хліб. Лише за серпень багато заводів та виробників встигли підвищити ціни на 5 грн за буханець. Також заводи попереджають, що у вересні цінники знову зміняться. Про це свідчать дані Державної служби статистики України. За даними Держстату, головний продукт зростав у ціні протягом усього минулого року. Якщо говорити про ціну у липні, то порівняно з червнем вона підвищилася лише на 0,3%, але якщо з аналогічним періодом 2022 року – то на 9,7%. За 7 місяців цього року хліб подорожчав на 15%.