В розпал війни міська влада Змієва, що на Харківщині придбала для себе 4 автівки на які витратила більше 4 млн гривень із місцевого бюджету. Місто очолює Павло Голодніков, який є фігурантом кримінальної справи про розкрадання бюджетних грошей під час реконструкції дитячого садочка та досі залишається при своїй посаді.

Перша автівка, яку нещодавно придбали для себе держслубовці - свіжий Hyundai Tucson в новому кузові.

Про це йдеться на майданчику електронних закупівель Prozorro.

Hyundai Tucson.Фото Telegram
Hyundai Tucson.Фото Telegram

Комунальне підприємство"Зміїв-Сервіс", яке займається питаннями водовідведення та водопостачання, придбає Hyundai Tucson 2023 року випуску у комплектації Top plus. У салоні таку ж автівку можна придбати за 39 000 доларів (1,4 мільйона гривень). КП закладає на угоду майже 2 млн гривень.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Тендер на позашляховики. Фото скріншот з Prozorro
Тендер на позашляховики. Фото скріншот з Prozorro

Автомобіль має фронтальні подушки безпеки водія і переднього пасажира, бічні подушки безпеки та шторки безпеки в кабіні, різні системи безпеки, камеру заднього виду, тризонний клімат-контроль, круїз-контроль, електрорегулювання сидіння водія, підігрів сидінь та керма, систему кругового огляду та контурну підсвітку інтер'єру.

Очевидно, що Tucson не будуть використовувати дя того, щоб вирішити якусь проблему із водопостачанням у місті, тож вона буде возити якогось заможного чиновника.

Престижне авто придбають в той час, коли окупанти ледь не щодня б'ють по Харкову та Харківській області балістикою, яка долітає до регіону за лічені хвилини. Ці кошти можна було б відкласти на відновлення міста.

На цьому влада міста Зміїв не зупинилася, та замовила ще 3 автівки, вже простішої комплектації - Renault Duster по 900 тисяч гривень кожна.

Про це йдеться на сайті Prozorro.

Тендер на позашляховики. Фото скріншот з Prozorro
Тендер на позашляховики. Фото скріншот з Prozorro

1 автівка має бути на дизелі, а 2 інші на бензині. Вимоги до Renault вже скромніші. У транспортних засобах має бути - антиблокувальна система гальм, подушки-шторки безпеки, бортовий комп'ютер, кондиціонер та парктронік.

Renault Duster
Renault Duster

Що цікаво, мер міста Зміїв - Павло Голодніков фігурує у справі про розкрадання бюджетних грошей під час реконструкції дитячого садочка, однак у серпні цього року суд відмовився відсторонити його від посади. Голодніков заплатив 215 тис гривень застави та повернувся до справ.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, 2,2 мільярда на утримання доріг та закупівля вагонів за 1,95 мільярда: топ найдорожчих тендерів вересня

Раніше портал Знай інформував, голова відділу боротьби з корупцією попався на хабарі - ЗМІ

Також наш портал повідомляв, у КМДА вигадали, куди витратити 5 мільйонів: хочуть створити реєестр