Міністерство оборони України витратило 2 мільярди гривень на три контракти по закупівлі боєприпасів. Проте, боєприпаси так і не були отримані ні за одним контрактом.

Про це повідомляється в розслідуванні журналістів hromadske.

Йшлося про контракт з львівською компанією "Львівський арсенал", яка займається виробництвом деяких видів боєприпасів. В контракті йшлося про постачання 100 тисяч мінометних мін. Цей документ був укладений у жовтні минулого року. Тоді його вартість становила більше одного мільярда гривень.

Міноборони України, фото ЄП
Міноборони України, фото ЄП

Держава заплатила наперед майже всю суму. Проте, у визначений термін боєприпаси доставлені не були. Та і пізніше вони не надійшли до Міністерства оборони. Зараз пройшов рік, а умови контракту зі сторони постачальника не виконані.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Інші контракти були не менш значущі, деякі з яких включали необхідні шоломи та бронежилети. Та і цього разу ніяких зрушень не було, і постачання не відбувалося. За словами журналістів ці історії схожі та пов’язані між собою.

Контракти підписував з боку Міністерства оборони Олександр Лієв, який на той час виконував обов'язки директора Департаменту військово-технічної політики. Проте пізніше він звільнився за власним бажанням через висвітлювання в ЗМІ інформації про наявність у нього російського громадянства. У Міністерстві це спростували, але його відставку прийняли.

Боєприпаси, фото: скріншот з відео
Боєприпаси, фото: скріншот з відео

Поки що ніхто не коментує скандальні закупівлі, ймовірно намагаються відмовчатися. Але суспільство все більше обурене тим, що збирають по копійці, а у владі розкидаються мільярдами, які не йдуть на життєвоважливі потреби війська.

Нагадаємо, портал Знай інформував, один із дорогущих ЖК Києва "Варшавський+" йде під воду: мешканці б'ють на сполох і звинувачують забудовника

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ВАКС не тримає: комунального майна на 2,5 млрд грн – немає, а Борис Кауфман на волі

Також, наш портал інформував, ексгендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов зайнявся бруківкою - але не для Батьківщини