Від 300 до 3000 гривень: як зміняться пенсії вже 2024 року

Пенсіонери, що працюють в Україні, стають все більш активними, згідно з останніми даними, їх чисельність досягла 2,7 мільйона осіб. Але хороші новини чекають і на тих, хто вже перебуває на заслуженому відпочинку.

З січня 2024 року почнуть діяти зміни у системі пенсійних виплат, які супроводжуються збільшенням суми пенсій.

Мінімальна пенсія, яка зараз становить 2093 гривні, підніметься до 2361 гривні. Аналогічно, максимальна пенсія збільшиться з 20930 до 23610 гривень.

Пенсіонерка та величезний штраф, фото: The New Zealand Herald
Пенсіонерка та величезний штраф, фото: The New Zealand Herald

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Дружину Кирила Буданова отруїли: де зараз улюблена глава ГУР

Події, пов'язані з отруєнням дружини керівника Головного управління розвідки України, Маріанни Буданової, викликали хвилю обурення та тривоги у суспільстві. Інформацію про те, що жінку отруїли важкими металами, повідомили джерела у розвідці.

Слідство свідчить про цілеспрямовану спробу отруєння, і це вплив сприймається як можлива спроба вбивства. За словами співрозмовника у Головному управлінні розвідки, дружині Буданова діагностували поразку важкими металами.

Незважаючи на тяжкий стан, наразі жінці проводять курс лікування, а подальше відновлення контролюють лікарі.

Кирило Буданов зі своєю дружиною / фото: відкриті джерела
Кирило Буданов зі своєю дружиною / фото: відкриті джерела

Била руками та ніжкою столу: на Київщині вихователька катувала дітей

На Київщині мати-вихователька жорстко побила 13-річного підлітка руками та ніжкою від столу. Слідчі вручили їй підозру, і тепер жінці загрожує до 6 років позбавлення волі.

Правоохоронці повідомили, що до Фастівського управління поліції Київщини надійшло повідомлення про те, що в дитячому будинку сімейного типу мама-вихователька систематично б'є вихованців, які перебувають під її опікою.

Діти розповіли, як мати-вихователька били 13-річного підопічного спочатку руками, а згодом металевою ніжкою столу.

на Київщині затримали виховательку, яка знущалася з дітей. Фото Нацполіції
На Київщині затримали виховательку, яка знущалася з дітей. Фото Нацполіції

"Справжньої зими може не бути": відомий метеоролог спрогнозував, чого очікувати українцям

Відомий метеоролог розповів про зміни клімату та зробив прогноз на майбутню зиму для України.

За словами Миколи Кульбіди, буде час, коли наші нащадки не відчуватимуть звичну для нас зиму. Про це він розповів в інтерв'ю New Voice.

Наступна зима буде набагато теплішою за минулу, хоча й минула не відрізнялася стабільними низькими температурами. Морози будуть, але вони будуть не постійними, а накриватимуть Україну періодами. Така ситуація триватиме тривалий час. Так що прийдешня зима буде недостатньо холодною, сніг довгий час не лежатиме через високу температуру повітря.

Українці, сніг, зима. Фото: Знай.ua
Українці, сніг, зима. Фото: Знай.ua

Ви за це переплачуєте щомісяця: як українцям економити на комуналці, поради на відключення світла

Незважаючи на війну та швидкий початок обстрілів критичної інфраструктури росіянами, українці мужньо зносять усі труднощі, облаштовуючи своє життя у нових реаліях.

Як економити воду під час відключень стало одним із найактуальніших питань, оскільки у багатьох регіонах зараз є масове відключення. У тому, що українці незламні та обов'язково встоять, жодних сумнівів немає, проте нагадати, як економно використовувати воду зайвим не буде.

Якщо ви маєте запаси технічної води, сплануйте її раціональне застосування. Наприклад, не зливайте впусту воду в раковину, адже її можна використовувати в крайньому випадку для змиву унітазу.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube