Для багатьох найяскравіші спогади з дитинства пов'язані саме з новорічними святами, зокрема з Днем Святого Миколая.

Всім батьки розповідали про те, що необхідно поводитися добре і тоді святитель Миколай наділить вихованих діточок бажаними подарунками. І не просто подарує, а зробить це по-особливому – покладе його під подушку.

Миколай Чудотворець, фото із вільних джерел
Миколай Чудотворець, фото із вільних джерел

А для неслухняних дітлахів теж буде подарунок – різка. Для батьків цей час стає справжнім квестом, коли потрібно класти подарунок під подушку дитини беззвучно та дуже швидко, щоб не розбудити та не злякати момент дива. Рік за роком ми ростемо, змінюються цінності, відчуття та діяльність, тільки віра в чудеса залишається незмінною. Донині навіть для дорослих людей ніч на 6 грудня залишається чарівним періодом, наповненим казковими відчуттями.

Святий Миколай для всіх має подарунки, ulvovi.info
Святий Миколай для всіх має подарунки, ulvovi.info

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Як вибрати подарунок на День святого Миколая

До вибору подарунка на таке чарівне свято батьки підходять дуже серйозно і намагаються подарувати щось корисне, що підходить до конкретного віку дитини. Цей фактор особливо важливо враховувати, оскільки дитині хочеться "по гарячому" скористатися своїм подарунком, а не подивитися на нього, "облизнуться" і чекати, коли їм можна буде ним скористатися. Якщо в сім'ї більше однієї дитини, то не варто дарувати однакові подарунки, потрібно робити свій вибір на основі переваг конкретної дитини. Також при виборі подарунка грає стать дитини.

Для дорослої людини навіть простіше підібрати подарунок, що його цікавить, адже можна на пряму запитати, що б йому хотілося отримати. А ось, щоб дізнатися, що собі хоче дитина, то дорослим доводиться йти на низку хитрощів з написанням листа винуватцю свята та на інші хитрощі.

Але кому б ви не вибирали подарунок, і дорослим і дітям однаково приємно буде на додачу отримати улюблені солодощі.

Солодощі. Фото: скрін youtube
Солодощі. Фото: скрін youtube

Що подарувати дитині на свято

Говорячи про дитячі подарунки, почнемо з презентів дівчаткам, точніше юним принцесам, якими вони себе вважають. Для принцес у різному віці буде приємно отримати набір для виготовлення прикрас. В Україні розробники дитячих іграшок потурбувалися про створення спеціальних наборів, у яких є кілька сотень елементів, з яких можна збирати різні прикраси різної форми, кольорів та стилів. Створити нові бусики зможе дівчинка як 4-х, так і 8-ми років, але складність створення прикрас відповідно буде різною. Такий подарунок стане не тільки гарним дозвіллям донечці, але ще допоможе розвинути її фантазію та посидючість при створенні нових елементів.

Якщо дівчинці дрібна моторика поки не до душі, то можна покласти їй під подушку м'яку ляльку, яка співає і розмовляє. Існують ляльки, які вчать хорошим манерам, які дівчатка краще засвоюватимуть, ніж настирливі настанови з батьківського боку. Догляд за такою лялькою розвиватиме чутливість та ніжність.

Кінетичний пісок підійде на подарунок і для хлопчиків, і дівчаток. Дітлахи різного віку любить ліпити та будувати замки з такого яскравого піску. Щоб довше утримувати увагу та інтерес дитини до такого заняття, періодично варто поповнювати запаси форм за допомогою яких можна створювати цілі шедеври, не варто обмежуватися звичайними будиночками, квіточками і сонечком. Звичайно, кінетичний пісок можна віднести до літнього, сезонного подарунка, але за бажання можна зробити у себе пісочницю прямо на столі, відвівши для цього потрібне місце і захистити поверхню, щоб пісок не сипався на підлогу.

Дівчата дуже вибагливі до подарунків, womans.ws
Дівчата дуже вибагливі до подарунків, womans.ws

Домашній футбол. Такий подарунок оцінять активні хлопчаки, які навіть узимку зможуть грати у улюблену гру, не виходячи з дому. У наборі йдуть надувні ворота, м'яч і насос, за допомогою якого і ворота, і м'яч з легкістю набувають необхідної форми. Подарунок хороший ще й тим, що дитина може зібрати компанію однокласників і разом із ними влаштувати справжній матч, хто більше заб'є голів.

Набір поліцейських. Тільки не варто вибирати самий набір, до якого входять зовсім "хлипкі" пластикові наручники і такий же за міцністю автомат. Зверніть увагу на такий комплект, до якого входить каска, іграшковий ніж, наручники, рація, годинник і навіть посвідчення поліцейського, куди можна вклеїти фотографію та вписати ім'я юного співробітника правоохоронних органів.

Подарунок книга завжди буде актуальним як дівчинки, так і для хлопчика. Асортимент у книгарнях величезний і полиці буквально ломляться від надлишку літератури. Але варто вибирати якісну літературу і не вестись лише на барвисті картинки. Якщо дитина початкових класів, то придбайте їй книгу-розмальовку або таку, де повз надруковану казку або оповідання будуть ще й кілька завдань, які зможуть довше утримувати інтерес дитини.

подарунок, фото Pxhere
подарунок, фото Pxhere

Цікаві подарунки для підлітків

Незважаючи на те, що підлітки, як правило, вже не так вірять у існування Святителя Миколая все одно отримати подарунок у таке свято для них дуже важливо.

Дівчині можна подарувати набір косметики, але не варто робити його завеликим, щоб з юних років не привчати до великого шару косметики. Також дівчині підлітку можна подарувати щоденник, куди вона записуватиме всі свої важливі справи.

Хлопцям підліткам цікавіше буде отримати якийсь гаджет або ж просто сучасну примочку, наприклад бездротові навушники, бездротовий пристрій, оригінальний чохол для смартфона, флешку або пізнавальні та оригінальні смарт-годинники.

Разом із солодощами підлітку можна покласти і кілька квитків у кіно на очікувану прем'єру. Такий подарунок буде, до речі, як для дівчини, яка може піти на фільм з кращою подругою, так і хлопцю, який може запросити дівчину, яка йому сподобалася.

До основного подарунка можна покласти ще й квитки до музею.

Це свято, і дрослих, і малих, gordon.ua
Це свято, і дрослих, і малих, gordon.ua

Нагадаємо про Різдвяний піст-2023: харчування по всіх днях до 24 грудня включно, що можна є.

Раніше ми повідомляли про 2 молитви до Господа, які має знати кожна мама: діти будуть захищені та щасливі.