"Хизується фотками із впливовими людьми": директорка київської школи плюнула в обличчя вчителю

Київська школа східних мов, скріншот: YouTube
Київська школа східних мов, скріншот: YouTube

Прямо з центру української столиці прийшли дуже тривожні новини. Так, у київській гімназії східних мов №1 спалахнув скандал. За словами вчительки, директор навчального закладу плюнула в обличчя викладачеві через індивідуальний план роботи на канікулах, який просила адміністрація гімназії. Про це стало відомо завдяки публікації вчительки японської мови Зої Карпенко у мережі Facebook. Вчителька Карпенко стверджує, що директор навчального закладу перевищує свої повноваження і хвалиться фотографіями "з впливовими людьми". За твердженнями Зої, у робочий час та у присутності голови профспілки та свого заступника директор плюнула в обличчя вчителю, який працює у навчальному закладі понад 35 років.

Перерахунку пенсії можна не чекати: кому з українців виплатять понад 800 гривень надбавки

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Одинокі пенсіонери, які потребують догляду, можуть розраховувати на додаткову допомогу від держави. Для цього потрібно відповідати деяким критеріям. У законі зазначається, що якщо за пенсіонером немає кому доглядати, він може отримати додаткову виплату до пенсії у розмірі 837 гривень. Але ті українці, які отримують пенсію по інвалідності, цю надбавку отримати не можуть. Тобто, якщо пенсіонер не підпадає хоча б під один критерій, то надбавку він отримати не може. Допомога не нараховується автоматично, потрібно подати заявку про те, що ви відповідаєте цим критеріям і маєте підстави для отримання надбавки.

Називав себе "святим москалем": неадекват у центрі Львову захищав російську музику

Неадекват у Львові. Фото Telegram
Неадекват у Львові. Фото Telegram

Навіть на другий рік повномасштабного вторгнення в нашій країні зустрічаються люди, які не розуміють, що слухати у людному місці російську музику, в той час як від ракет окупантів гинуть наші люди як мінімум, недопустимо. Так, сомережами розлетілось відео зі Львову, на якому чоловік огризається на зауваження перехожого, який попросив його вимкнути російського виконавця. У відповідь він почав називати себе руським та святим москалем. Причому під час бесіди він переходив з російської на українську мову, і додавав нецензурну лексику.

Обмеження на кшталт коронавірусних: аналітик пояснив, як може працювати Сертифікат захисника України

мобілізація у Львові \ фото телеграм-канали
мобілізація у Львові \ фото телеграм-канали

Зараз усі українці активно обговорюють суттєві зміни у законі про мобілізацію, який буде регулювати питання, пов’язані з призовниками, військовозобов'язаними та військовослужбовцями. Зокрема планують створити Сертифікат захисника України в додатку "Дія". Він буде майже аналогічний "сертифікату про вакцинацію" під час пандемії короновірусу. Про це заявив економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ. Як ми пам'ятаємо за часів пандемії, то без наявності вакцин людей не брали на роботу та не пускали у транспорт. Він зазначив про те, що цей сертифікат захисника буде не просто електронним документом, а стане умовною "перепусткою" для того, щоб зайти у те чи інше місце.

Маска діда за 13 тисяч: українці знайшли креативний спосіб уникати повісток

Маска від ТЦК. Фото Telegram
Маска від ТЦК. Фото Telegram

Українці проявили неабияку креативність під час хвилі посиленої мобілізації. Поки нас лякають тим, що кожен піде воювати, в інтернеті можна знайти пропозиції силіконової маски з обличчям пенсіонера, для того, щоб до вас не причепилися працівники ТЦК. Зокрема в мережі з'явилась реклама силіконовї маски "пенсіонера", яку продають підприємнці із Одеси. Ідея такого аксесуару дуже проста - вдягаєте маску з "обличчям діда" і вас не зупинить на вулиці працівники ТЦК. Власники "креативного" бізнесу зазначають, що їхній виріб є ручної роботи та майже не відрізняється від справжньої людської шкіри.