Експерти з харчування кажуть, що є ялинку замість того, щоб її викидати, корисно для здоров'я.

Кращі кухарі кажуть, що включення дерев у післяріздвяну трапезу дасть вам заряд вітаміну С, а також принесе користь планеті.

Новорічна ялинка, фото: Знай.ua
Новорічна ялинка, фото: Знай.ua

Вони вважають, що ми можемо їсти практично все, якщо це органічне дерево і його можна перетворити на будь-що, від морозива до джину.

Рене Редзепі з ресторану Noma у Копенгагені, удостоєного трьох зірок Мішлен, каже, що його ресторан використовує соснові голки вже 20 років.

Популярні новини зараз
Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити "Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Показати ще

Він додав: "Думайте про це як про розмарину — ви можете використовувати його практично у всьому".

Продаж новорічних ялинок, фото із соцмереж
Продаж новорічних ялинок, фото із соцмереж

Ялиці також можна використовувати для маринування яєць або овочів, а також для приготування напоїв та настоїв.

Ви також можете приготувати соснову золу, помістивши секції дерева в духовку, доки вони не охоплять, а потім збийте їх у блендері, щоб отримати чорний порошок для ароматизації.

Джулія Георгаліс, пекар та автор книги "Як з'їсти різдвяну ялинку", сказала:"Ви можете з'їсти її цілком. Ви можете використовувати голки так само, як розмарин або лавровий лист для аромату".

Вона каже, що кліматична криза зробив усіх більш обізнаними про те, як вони їдять, що вони їдять, як вони купують та вирощують продукти.

Елки 2023, фото: Знай.ua
Елки 2023, фото: Знай.ua

І вона вважає, що для довкілля було б краще, якби різдвяні ялинки взагалі не стояли вдома.

Вона сказала. "Я не знаю, чому під час кліматичної кризи, коли дерева є нашим найкращим арсеналом, ми вирубуємо тисячі дерев на рік, щоб тримати заручників у наших будинках".

Джон Вільямс, шеф-кухар відзначеного зіркою Мішлен ресторану Ritz, каже, що їх ароматні та пряні голки можна використовувати для посилення смаку селери серед інших інгредієнтів.

Джулі Георгалліс, фото: @juliageorgallis/Instagram
Джулі Георгалліс, фото: @juliageorgallis/Instagram

Нагадаємо, що часу залишилося зовсім мало: коли потрібно виносити ялинку після Нового року.

Раніше ми повідомляли, що не викидайте на смітник: куди можна здати новорічну ялинку після свят.