Про це він розповів у своєму блозі.

«Західні партнери не спішили довіряти Україні. З нашого боку були запити, що ми просили про допомогу, а Захід, ЦРУ та інші спецслужби не дуже охоче шли на контакт. Тому що вони не дуже довіряли, тому що треба було викорінити російську агентуру, тому що треба було попрацювати. Важливо було попрацювати над тим, щоби очистити власні спецслужби», - зазначає Олександр Мусієнко.

Як він розповідає, ця співпраця почалася після Революції Гідності, після Майдану, після того, як росія починала анексію Криму, починала вторгнення на Сході, інспіруючи це під так званих там бойовиків невизнаних республік, проводили незаконні референдуми тощо.

«Хіба це є таємниця? Звичайно, ні. І в рамках цієї міжнародної підтримки, звичайно, зверталися до колег з іноземних спецслужб Британії, Сполучених Штатів про допомогу в такому важливому чутливому компоненті», - стверджує Олександр Мусієнко.

Тоді, розповідає експерт, ми не мали таких технічних засобів і можливостей, які були в наших партнерів, ми дали запит, нам надали їх, але це все йшло дуже поступово, довіра формувалася роками. Тобто, констатує він, ніхто одразу не поспішав тут робити з України якісь буфер для атаки проти росії, хоча в кремлі все це саме так і будуть трактувати.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пендзин розповів, як працює європейський аграрний бізнес і чому фермери вийшли на протести.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи отримає нарешті Україна Taurus і ATACMS.