6 або 150 тисяч гривень: українцям нагадали про "весняні штрафи"

З весною, що давно очікується навесні, українцям варто не тільки радіти теплу, а й пам'ятати про серйозні штрафи, які можуть сильно вдарити по гаманцю власникам земельних ділянок.

Сезонне "наведення порядків" на присадибних територіях може призвести до несподіваних фінансових неприємностей, якщо власники забудуть про це.

Відповідно до законодавства, спалювання трави, листя та рослинного сміття підпадає під нагляд та покарання. Українці, котрі вирішили освіжити свої ділянки таким чином, ризикують зіткнутися зі штрафами у розмірі від 3060 до 6120 гривень.

Підпал сухого листя / фото: Freepik
Підпал сухого листя / фото: Freepik

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Не тільки індексація, а й збільшення: кому з пенсіонерів пощастить у березні

У березні пенсії більшості українців збільшаться у зв'язку із проведенням щорічної індексації. Водночас, деяким громадянам пощастить подвійно – їм призначать надбавки.

У березні 2024 року на надбавки до пенсії можуть розраховувати українці, які досягли певного віку. Цей грошовий бонус передбачений українським законодавством та виплачується щомісяця.

Так, на додаткові 300 гривень можуть сподіватися пенсіонери, яким виповнилося 70 років та більше. Надбавку у розмірі 456 гривень передбачено для осіб віком від 75 до 79 років. Найвідчутніший бонус у розмірі 570 гривень виплачується особам віком від 80 років.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Церковники відібрали медаль у військового, коли дізналися, що він – гей: "Не знав про його грішні нахили"

Нещодавно в Україні спалахнув серйозний скандал навколо вручення військової нагороди від патріарха Філарета УПЦ (Київського патріархату). Серед нагороджених виявився Віктор Пилипенко – відкритий гей, чию медаль патріарх відкликав після того, як священнослужителі дізналися про його сексуальну орієнтацію.

Пилипенко висловив свою радість у соцмережах щодо отримання нагороди, проте події набули несподіваного обігу, коли Церква анулювала її, пояснюючи це його ЛГБТ-активізмом.

"Враховуючи спробу темних сил викривити позицію УПЦ", вони відразу звинуватили Віктора у "грішних" нахилах.

Виктор Пилипенко / фото: Facebook
Виктор Пилипенко / фото: Facebook

Українці отримують моторошні рахунки за світло: обленерго "жене" людей на смерть

Експерт з питань ЖКГ та енергетики Олег Попенко розповів одну дуже гнітючу історію. Мешканці села Мала Вовча стикаються з шаленими рахунками за електрику, проте весь сюр ситуації у тому, що вже 2 роки електрики у селі немає. Постає питання: звідки борги?

Мешканці, більшість із яких проживають у Харкові, отримали рахунки за електроенергію, не споживаючи її вже два роки, розповідає Олег.

Суми варіюються від 4000 до 7000 гривень. Весь абсурд полягає в тому, що село позбавлене електропостачання, і місцевим обленерго в це важко повірити.

Лічильник світла, скріншот: YouTube
Лічильник світла, скріншот: YouTube

Як "вичавити" справедливість із сусідів, які затопили ваш будинок: роз'яснення адвоката

Затоплена квартира – не рідкість, особливо в Україні. У таких неприємних ситуаціях важливо знати свої права та правильно діяти. Адвокат Олександр Головченко поділився порадами щодо дій у разі затоплення.

Перший крок – фіксувати факт затоплення. Знімайте фото чи відео з датою події. Ці записи можуть стати важливим доказом у майбутньому, розповідає адвокат у Facebook.

Далі, зверніться до ЖЕКу або іншої організації, відповідальної за обслуговування вашого будинку, і складіть акт про заливання квартири. Це документальне підтвердження того, що сталося.

Дощ на тлі будинку / фото: Freepik
Дощ на тлі будинку / фото: Freepik