Прощена неділя 17 березня - це важливе християнське свято, в яке прийнято вибачатися за неправильні вчинки та образи в інших людей.

Дізнайтеся, як це зробити правильно.

Всі знають, що вибачатися часто буває дуже непросто. Для багатьох головною перешкодою стає гордість і невміння визнати свою неправоту, визнати помилки. Саме тому існує таке християнське свято, яке має навчити нас покаянню та смиренності. Цього дня ми повинні відпустити всі образи, щоб почати Великий піст із чистим серцем.

  • Перепрошую щиро

Навряд чи людина зможе пробачити, якщо почує в голосі фальш і нещирість. Якщо ви не відчуваєте своєї провини і не покаялися, краще взагалі не вибачайте.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

  • Перепрошуйте, відчуваючи свою відповідальність

Можна трохи полегшити свою долю і під час вибачень думати не про свою провину, а про відповідальність за власну поведінку та її наслідки. Вимовляючи прохання про прощення, ви тим самим висловлюєте свій жаль про допущену вами помилку у своїй поведінці.

  • Чи ставити себе на місце скривдженого

Не завжди правильно ставити себе на місце людини, яку ви образили, тому що так ви починаєте судити її по собі. Ми ніколи не знаємо, які саме слова можуть зачепити співрозмовника.

  • Не ставте умов

Не можна починати вибачення з "Пробач, але...", адже "але" перекреслює всі ваші попередні слова і робить прохання про прощення схожим на суперечку.

  • Наберіться терпіння

Будьте готові до того, що людина вам не пробачить. Ваше прохання не означає, що в ту ж секунду скривджена вами людина знову вас покохає. Все залежить від глибини рани, яку ви завдали і характеру людини.

Нагадаємо про Прощену неділю-2024: у жодному разі не робіть цього, нагадування всім православним.

Раніше ми повідомляли, що залишилося кілька днів: дві найважливіші молитви у Великий піст.