ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Усі, хто підпадає під військовий обов'язок, 60 днів після оголошення мобілізації, щоб оновити свої дані. Це можна зробити у місцевому центрі адмінпослуг, через інтернет у спеціальному електронному кабінеті чи особисто у військкоматі.

Ті, хто вже стоїть на обліку, повинні надати інформацію про своє місцезнаходження та телефон. Це стосується й тих, хто зараз живе за кордоном.

Якщо ви вже на військовому обліку, у вас є 60 днів після набуття чинності законом, щоб оновити свої дані, що включають адресу, телефон, імейл (якщо є) та інші персональні інформації. Це можна зробити особисто чи онлайн.

ТЦК. Фото: focus.ua
ТЦК. Фото: focus.ua

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Бути в українському місті – це нагорода": 17-річна українка розповіла, як окупанти перетворюють наших дітей на "нових росіян"

У 17 років Валерія з Нової Каховки, південного міста України зіткнулася з жорстокою реальністю війни. Коли російські війська окупували її місто, їй довелося пережити неймовірні труднощі, включаючи відсутність їжі та страх від обстрілів.

Одним із найбільш шокуючих моментів війни стала "евакуація" дітей до Криму. Валерія розповіла про те, як їй вдалося самостійно повернутися назад до України після викрадення у російський табір перевиховання.

Валерія потрапила до кримського табору "Променистий" після того, як її місто окупували російські війська. Замість школи та друзів їй довелося зіткнутися з дивним місцем, схожим на будинок для людей похилого віку.

17-річна Валерія / фото: Euronews
17-річна Валерія / фото: Euronews

Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже

Перед загрозою зростання споживання електроенергії та продовження російських ракетних обстрілів критичної інфраструктури, в Києві можуть бути запроваджені графіки відключення світла.

Про це на брифінгу повідомив генеральний директор ДПЕК "Київські електромережі" Денис Бондар.

"Маємо ймовірність застосування графіків, якщо далі буде обстріл наших енергооб'єктів", – заявляє він.

За словами голови ДПЕК, весняні ракетні удари окупантів по об'єктах енергетичної інфраструктури призвели до критичного стану енергосистеми України. Проте нині у столиці графіки відключень електроенергії не застосовуються, оскільки забезпечується стабільне електропостачання.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Тарифи на світ дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити

В Україні не за горами нове підвищення тарифів на електроенергію Цілком імовірно, що ціни для українців зростуть до рівня європейських. Таким прогнозом ділиться засновник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко на своїй сторінці у facebook.

У Міненерго поки що не ухвалили остаточного рішення про запровадження нового тарифу на електроенергію для населення. Однак Олег Попенко наголошує, що у планах підвищення до 3,5 гривні за кВт/год.

Якщо відбудеться подорожчання до такого рівня, українці платитимуть за світло вже практично за європейськими цінами. Тариф 3,5 гривні – це вище чи нарівні з тарифами в Норвегії, Сербії, Угорщині.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Демографічна криза вже на порозі: які зміни призведуть до катастрофи

Рішення щодо зниження граничного призовного віку до 20 років негативно вплинуло на демографічну ситуацію в країні. Так вважає заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М. В. Птухи НАН України Олександр Гладун.

Після нещодавнього інтерв'ю з керівником благодійного фонду «Повернися живим» Тарасом Чмутом, у якому він заявив, що мобілізація має починатися з 20 років, цю думку підхопили й інші експерти.

"Для демографії війна – це взагалі погано. У всякому разі, гинуть усі вікові групи. У 2001 році у нас була найнижча народжуваність в історії України. Якщо взяти 2001 рік плюс-мінус 5 років, тобто це 10 років, то цей контингент Найменший за чисельністю у віковій структурі. Тому смертність впливатиме і на цю вікову групу, і вона ще зменшиться”, – заявив Гладун в ефірі телемарафону.

Виплати на дітей, фото: Знай.ua
Виплати на дітей, фото: Знай.ua