Турбулентність на валютному ринку завжди викликає занепокоєння серед українців. Швидке коливання курсу може насторожувати та підштовхувати до поспішних дій. Проте експерти закликають зберігати спокій та довірятися професійним діям Нацбанку.

Провідний економіст Андрій Длігач зазначає, що ситуація перебуває під повним контролем регулятора.

Долари. Фото: скрін youtube
Долари. Фото: скрін youtube

Протягом поточного року НБУ вжив рішучих заходів, залучаючи 9 мільярдів доларів зі своїх золотовалютних резервів для стабілізації гривні. Крім того, Україна вже може розраховувати на потужну підтримку міжнародних партнерів із цього питання.

Пан Длігач застерігає від надмірної фіксації на коливаннях курсу, адже цей процес є повністю керованим та відбувається у рамках грошово-кредитної політики держави. Значна частина державних витрат виробляється у національній валюті, що створює додатковий попит на гривню.

Популярні новини зараз
Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Один долар, фото з вільних джерел
Один долар, фото з вільних джерел

Що стосується заощаджень громадян, то експерт радить зберігати їх у валюті, де планується здійснювати витрати. Наприклад, якщо є кредитні зобов'язання у доларах чи євро, чи плани навчання дітей за кордоном – логічно тримати відповідну іноземну валюту.

Для тих, хто не має конкретних планів на майбутнє, рекомендується диверсифікувати заощадження у рівних частинах гривні, долара та євро.

Нагадаємо, майбутнім пенсіонерам обіцяють гідну старість: потрібні лише гроші

Як повідомляв "Знай.uа", українцям за кордоном виплатять допомогу на дітей: хто отримає 40 тисяч гривень

Знай.ua писав, виплати на дітей під час війни: українцям розповіли про важливі зміни