100-150 гривень за кубометр: як можуть зрости ціни на воду

Українці говорять про можливе підвищення цін на електрику для домогосподарств. Але з 1 червня 2024 року, ймовірно, підвищаться і ціни на водопостачання. Ціна за кубометр води може зрости до 100–150 гривень.

Експерт Юрій Корольчук пояснив, що це підвищення пов'язане з боргами водоканалів перед постачальниками електрики. Крім того, ціни на воду не змінювалися протягом трьох років.

В Україні немає єдиного тарифу на воду, оскільки його встановлюють місцеві водоканали. Нині середня ціна на кубометр води становить 40-60 гривень. Однак, після очікуваного підвищення з 1 червня 2024 року вартість може збільшитися до 100-150 гривень за кубометр.

Тарифи на воду. Фото: скрін Мінфін
Тарифи на воду. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще

Відпочити не вдасться: в українських студентів хочуть відібрати літні канікули

В Україні триває реформування системи освіти в умовах війни. Міністерство освіти і науки рекомендує установам вищої освіти, коледжам та професійно-технічним училищам запровадити низку важливих змін для студентів та викладачів під час підготовки до нового 2024/2025 навчального року.

Прес-служба МОН повідомляє, що саме може змінитись.

Незабаром рекомендації щодо підготовки до нового навчального року отримають заклади загальної середньої освіти.

Студенти. Фото: Youtube
Студенти. Фото: Youtube

Українцям готують новий комунальний платіж: за що доведеться доплачувати з 1 червня

Деяким українцям доведеться віддавати більше грошей за житлово-комунальні послуги. Вже з 1 червня споживачі почнуть отримувати рахунки, до яких буде включено новий платіж.

Це нововведення торкнеться всіх категорій споживачів води у місті Боярка, що на Київщині. Про це повідомляється на офіційному сайті місцевого водоканалу.

Комунальне підприємство оголосило, що із 1 червня споживачам встановлять плату за абонентське обслуговування. Тобто крім оплати фактично спожитої води доведеться сплачувати додатковий рахунок.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Все одно маємо прибути до ТЦК, термін – до 16 червня: знятих з обліку приголомшили новиною

У чоловіків, яких свого часу зняли з військового обліку через вибуття за кордон на строк понад 3 місяці, буде час до 16 червня. Їм необхідно особисто приїхати до України, прийти до ТЦК та стати на військовий облік. А саме їм надається на це 30 днів з дня набрання чинності постановою Кабміну від 16 травня 2024 р. №563.

Про це стало відомо завдяки уточненням від фахівців видання «Судово-юридична газета».

Також передбачено, що чоловіки, які перебувають за кордоном, підлягають військовому обліку на тих же засадах, що й чоловіки в Україні. Крім того, закордонні дипломатичні установи здійснюватимуть інформування призовників віком від 18 до 25 років, які перебувають на постійному чи тимчасовому консульському обліку.

Черги до ТЦК. Фото: Кореспондент
Черги до ТЦК. Фото: Кореспондент

Отримають залізну броню: яких фахівців держава захистить від мобілізації

Нові норми стосуються, зокрема, підприємств паливно-енергетичного комплексу та інформаційних технологій.

Відповідно до нових вимог, перелік підприємств, які працюють на потреби військових формувань, може подаватися до Міністерства цифрової трансформації. Це стосується підприємств, які забезпечують електронні комунікаційні послуги та/або доступ до електронних комунікаційних мереж та їхньої інфраструктури.

Незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності, бронюванню підлягають деякі категорії військовозобов'язаних.

Військовий квиток / фото
Військовий квиток / фото