Змітати прилавки поки що не потрібно: експерт розповів, як подорожчання пального вплине на продуктові кошики

Підвищення акцизів на пальне очікується на початку липня. Але всупереч побоюванням, вартість щоденного харчування українців не збільшиться. Про це повідомив економіст Олег Пєндзін в ефірі телеканалу Київ.

Однією з ключових причин такої заяви є те, що паливо використовується переважно у момент збирання продуктів із полів. За словами експерта, майже все паливо, що використовується в цій галузі, імпортується з-за кордону. Отже, коли ціна на світовому ринку на нафту зменшується, це призводить до зниження вартості палива, що імпортується. Таким чином підвищення акцизів не вплине на ціни на продукти харчування, оскільки основна частина витрат на паливо припадає на момент їх збору.

Пенсіонерка купує продукти харчування
Пенсіонерка купує продукти харчування

Хто і коли першим вирушає на фронт після мобілізації

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

У разі військового становища, згідно із законодавством, на війну можуть бути мобілізовані чоловіки віком від 18 до 60 років, незалежно від їхнього досвіду військової служби. Але як визначається, хто і коли вирушає на фронт.

За словами керівника ТЦК, полковника Сергія Павлова, першими на фронт вирушають ті, хто має військовий досвід чи хоча б мав досвід служби.

У таких випадках людей негайно направляють до бойових військових частин. Тим, хто ніколи не служив, призначають навчання у навчальних частинах. Тривалість навчання для мобілізованих становить, принаймні, місяць незалежно від рівня підготовки.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Дешевого одягу в секонді більше не буде: ухвалено важливе рішення

Українська влада збирається вжити заходів щодо контролю за торгівлею вживаними речами, так званим секонд-хендом. Їхня мета – зупинити нелегальні схеми, що використовуються в цій галузі. Зокрема, влада хоче, щоб усі постачальники та продавці цих товарів платили податки та мита.

Це може призвести або до зростання цін на такі товари, або до припинення по всій країні. Представник влади зазначив, що багато продавців секонд-хенду використовують різні хитрощі, щоб уникнути сплати податків.

Бійка під секонд-хендом / фото: скріншот Telegram
Бійка під секонд-хендом / фото: скріншот Telegram

Українцям розкрили гірку правду про додаток "Резерв+"

Цей електронний сервіс надає можливість військовозобов'язаним та їхнім сім'ям отримувати інформацію про військовий облік, права та обов'язки, а також процедуру мобілізації. Однак важливо зрозуміти, що ця інформація не має юридичної сили.

Цей електронний сервіс надає можливість військовозобов'язаним та їхнім сім'ям отримувати інформацію про військовий облік, права та обов'язки, а також процедуру мобілізації. Однак важливо зрозуміти, що ця інформація не має юридичної сили.

Застосунок "Резерв+". Фото з відкритих джерел
Застосунок "Резерв+". Фото: Фокус

Окупанти почали викрадати житло в українців: залишився лише місяць

На окупованих територіях Запорізької області ситуація стає все більш напруженою, оскільки російські окупанти розпочали процес націоналізації нерухомості українців. Цей зловісний розвиток подій говорить про новий ступінь агресії росіян і порушення прав людини.

Після окупації багато українців змушені були тікати з рідних будинків та міст, залишивши своє майно на милість та немилість окупантів.

Тепер російські сили починають претендувати на цю нерухомість, а точніше на її націоналізацію та подальшу передачу "вірним" своїм прихильникам. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

війська російських окупантів
війська російських окупантів