Коли багато українців переходять на громадянство країн ЄС, людям, які хочуть стати громадянами України, стає трошки важче. Тепер вони повинні складати тест з основ Конституції та історії України. Це стане обов'язковим для всіх, хто хоче отримати українське громадянство.

Міністерство освіти та науки "говорить", що вони змінили правила процедури отримання громадянства України для іноземців, осіб без громадянства та тих, хто отримав громадянство, але має право скласти тест протягом двох років (це може бути через військову службу, заслуги перед країною).

жовто-блакитний прапор над радянським Києвом
жовто-блакитний прапор над радянським Києвом

Але це тільки початок. Проведення тестів потребує багато додаткових дій, які встановить Міністерство освіти. Наприклад, потрібно буде створити спеціальний інтернет-портал для реєстрації та подання заявок. Деталі процесу обіцяють опублікувати пізніше.

Тести будуть складатися з 45 питань – 20 про Конституцію України та 25 про історію України. Іспити будуть записані на відео, а ті, хто їх пройшов, отримають спеціальні сертифікати.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Підпис документів / фото: скріншот Youtube
Підпис документів / фото: скріншот Youtube

Якщо хтось хоче стати громадянином України, він повинен звернутися до Державної міграційної служби. Щоб отримати громадянство, потрібно прожити в Україні легально протягом останніх 5 років (2 роки для деяких категорій осіб).

Також, якщо хочете отримати паспорт України, Ви повинні скласти тест на знання української мови та довести свої знання законів та історії країни.

Нагадаємо, "Руській мір" в українському спорті

Раніше ми писали про те, що "Так може лише ворог": ветеран вказав на наслідки від нового мосту Кличка

Вам буде цікаво дізнатися судовий збір в Україні: хто та скільки має платити