Блокпости на вулицях, доставка у "бусиках" та візит за адресою: як зміниться мобілізація після 16 липня

Термін оновлення даних у ТЦК та СП для військовозобов'язаних спливає 16 липня. Важливо розібратися, якими будуть дії держави щодо тих, хто був зобов'язаний, але не оновив своїх даних.

Відповіді одному з телеканалів надали член парламентського комітету з питань нацбезпеки Федір Вениславський та адвокат, яка спеціалізується, зокрема, і на питаннях мобілізації Катерина Аніщенко.

"Ми створили кілька альтернативних можливостей для виконання вимог закону. Це "Резерв+", ЦНАП, ТЦК та СП. Пропускна спроможність цих систем дозволяє виконати вимоги всім громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Відповідно, динаміка, яку ми спостерігали , вона свідчить про те, що система працює у тих параметрах, які ми у неї заклали", - розповів Федір Веніславський.

Працівники ТЦК перевіряють чоловіка. Фото: youtube
Працівники ТЦК перевіряють чоловіка. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку На які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити
Показати ще

В Україні не буде долара по 40: озвучено новий курс для обмінників до кінця 2024 року

Для всіх наших шанованих читачів, які зберігають "заначку" у доларах, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що Центр економічної стратегії поділився новим детальним прогнозом економічних показників України на 2024 рік. Цей прогноз заснований на оцінках одразу семи інвестиційних компаній та аналітичних центрів.

Про це стало відомо завдяки відео на YouTube-каналі "Центру економічної стратегії".

Людина, яка міняє долари
Людина, яка міняє долари

Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ

Платити за 7,96 гривні за кубометр газу зможуть не всі побутові споживачі. Для деяких громадян блакитне паливо коштуватиме на кілька гривень дорожче. Про це свідчить інформація про проект "ГазПравда".

Компанія "Нафтогаз" продовжила дію пільгового тарифу на блакитне паливо до кінця квітня 2025 року. Більшість побутових споживачів платитимуть, як і раніше – 7,96 гривні за кубометр.

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Українська комедіантка Лера Мандзюк зганьбилася на всю країну, обізвавши дітей з інклюзією "найтупішими"

Лера Мандзюк, українська комедіантка, під час свого останнього стендапу зганьбилася на всю країну провокаційним висловлюванням про дітей, які потребують особливих умов навчання у школах – вона назвала їх "тупенькими".

Під час виступу Лера Мандзюк запитала глядачку про її професію. Дівчина виявилася асистентом вчителя і пояснила, що допомагає дітям, які мають труднощі з навчальним матеріалом. Лера відповіла таке:

"Е*ать, коли я ходила до школи, у нашої вчительки теж був асистент - указка така дерев'яна або порожня пляшка з-під "Живчика". Що під руку попалося, тим вона собі і асистувала".

Лєра Мандзюк. Фото скріншот з Youtube
Лєра Мандзюк. Фото скріншот з Youtube

Електроенергії стане ще менше: українців закликали готуватись

У липні та серпні ситуація з відключеннями світла стане складнішою через продовження ремонтів на атомних станціях і спеки, попередив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук в інтерв'ю Громадському радіо.

За його словами, у літні місяці зросте споживання електроенергії через спеку. Зараз зимовий пік споживання дорівнює літньому піку до початку обстрілів у березні 2022 року.

У наступні місяці ситуація стане ще складнішою, бо ремонти атомних блоків ще не буде завершено. Додаткова генерація на ТЕС і ГЕС також зможе повністю задовольнити попит, оскільки ці станції відновлюються після тривалих обстрілів.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube