Згідно з новими змінами у законодавстві, відповідальність за неявку ТЦК та СП або за ухилення від військового обліку значно посилилась. Введення Закону №10379 призвело до збільшення штрафів як для громадян, так і для юридичних осіб.

Штрафи за неоновлення данних. Фото: АрміяInform
Штрафи за неоновлення данних. Фото: АрміяInform

Штрафи для фізичних осіб:

  • У мирний час: Штрафи за порушення військового обліку тепер коливаються від 3 400 до 5 100 гривень. Це стосується випадків, коли особа не з’являється за повісткою, ухиляється від взяття на облік або не оновлює свої дані.
  • У воєнний час або за повторне порушення: Штрафи зростають до 17 000 – 25 500 гривень. Це стосується і випадків ухилення від мобілізації.

Штрафи для юридичних осіб:

  • За порушення законодавства про оборону та мобілізацію: Юридичні особи, які не надали відомості про своїх працівників, можуть бути оштрафовані на суму від 17 000 до 34 000 гривень.
  • За ухилення від мобілізації: Штрафи для юридичних осіб можуть досягати 34 000 – 59 000 гривень.

Додаткові вимоги:

Популярні новини зараз
В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Людина тримає військовий квиток в руці
Людина тримає військовий квиток в руці

  • Військовозобов'язані чоловіки: Під час воєнного стану вони зобов'язані мати при собі військово-обліковий документ разом з паспортом. Цей документ можуть вимагати представники ТЦК, поліції або Держприкордонслужби.
  • Військовозобов'язані жінки: Мають пред'являти лише паспорт (паперовий, ID-картку або електронний документ у "Дії").

Процедура вручення повісток:

  • Повістка видається, якщо між даними в військово-облікових документах та інформацією в Єдиному державному реєстрі призовників є розбіжності. Старший групи оповіщення зобов'язаний забезпечити доставку повістки, а відмова від її отримання фіксується актом і має юридичні наслідки.

Нагадаємо, розлученим українцям відмовляють у відстрочці: який документ треба надати

Раніше ми писали про те, що виїхати за кордон не так просто навіть дітям: юрист назвав перелік документів – перевірте заздалегідь

Крім того, Знай.ua повідомляв, школярів чекають у ТЦК: яка доля торкнеться всіх