З 1 серпня 2024 року нові тарифи на водопостачання та водовідведення у Харкові зашкалюють та стали предметом серйозних витрат. Тепер вода, що використовується для загальних потреб, таких як прибирання під'їздів і полив квітів, коштуватиме за комерційною ціною.

Це означає, що компанії, що управляють, будуть змушені піднімати тарифи для мешканців, щоб покрити нові витрати.

Чому це проблема? Бізнесу в Харкові і так "не солодко" живеться, як повідомляє джерело: війна, зруйновані ланцюги постачань, підвищення цін на електроенергію – все це ввело підприємства у глибоку кризу.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Для малого бізнесу, який і так бореться за виживання, 22,87 грн за кубометр води та 14,53 грн за кубометр водовідведення можуть стати останньою краплею – високі тарифи на воду можуть призвести до збільшення цін на товари та послуги, скорочення інвестицій та навіть звільнень.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

В умовах війни, коли понад 8 мільйонів українців опинилися за межею бідності, такі підвищення тарифів виглядають особливо несправедливо.

Платіжка за воду. Фото: скрін youtube
Платіжка за воду. Фото: скрін youtube

А що з якістю самої води?

На тлі підвищення тарифів залишається колишня якість води – іржава вода зі старих труб, які часто прориваються. Без модернізації системи водопостачання збільшення цін виглядає просто як спосіб підвищити прибутки, не вирішуючи справжніх проблем.

Нагадаємо, комунальників змусять повернути гроші: тарифи підвищували незаконно

Раніше ми писали про те, чи можуть виселити з квартири за несплату комунальних послуг

Крім того, Знай.ua повідомляв, попрощайтеся із заначкою: платити за вивіз сміття доведеться більше