Їжа по-різному впливає на психічний стан людей залежно від віку. До такого висновку прийшли американські вчені з Бінгемтонського університету.

Науковці провели спеціальне дослідженя, результати якого публікує MedicalXpress.

В ході дослідження люди з різних країн заповнювали онлайн-опитувальник, в якому описували свої харчові звички, продукти, які вони їли, і психологічний стан.

Проаналізувавши результати, вчені встановили, що на настрій людей у ​​віці від 18 до 29 років істотно впливає споживання м'яса - регулярне його поїдання призводить до накопичення в мозку хімічних речовин (в першу чергу серотоніну і дофаміну), які викликають почуття задоволення та покращують настрій.

Молоді люди, які їли м'ясо менше трьох разів на тиждень і при цьому не займалися спортом, були більш схильні до психічних розладів.

В той же час, люди, старші 30 років, більш чутливі до утримання від їжі, яка містить антиоксиданти (червоне вино, зелений чай, квасоля, артишоки).

З одного боку, така їжа нейтралізує дію вільних радикалів - з віком їх кількість зростає, що може призводити до психічних розладів. З іншого боку, ці продукти підвищують ймовірність стресу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені показали, як фізична активність перемагає депресію.