Переможниця шостого сезону популярного телепроекту "МастерШеф" Асмік Гаспарян зізналася, що випікання паски для неї кожен рік – особливий ритуал. І розкрила свої фірмові секрети, які роблять її паску особливо смачною і унікальною.

Сама Асмік вважає, що цікавий незвичайний смак паске надає додавання в тісто апельсинової цедри і рома. На проекті переможниця запам'яталася своєю любов'ю до всіляких спецій та їх смешениям. Це відбилося навіть у великодньому куличе, який у Асмік входить не тільки цедра апельсина, але і куркума, що досить нетипово для цієї випічки.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;
  • сухі дріжджі – 22 грами;
  • жовтки – 9 штук;
  • молоко – 600 мл;
  • цукор – 250 грам;
  • родзинки – 100 грам;
  • цукати – 50 грам;
  • ром – 30 мл;
  • цедра апельсина – 1 ст. ложка;
  • куркума – 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Спочатку слід розігріти молоко приблизно до 40 градусів. В нього додати сухі дріжджі і відставити в тепле місце, щоб підійшло.

Два жовтки перетерти з цукром. Родзинки і цукати замочити в ромі.

Два склянки борошна уважно просіяти і додати куркуму і яєчну масу з цукром. Перемішати до отримання однорідної консистенції.

Відстояну опару і цедру апельсина слід додати у заготовку для тіста і акуратно, але ретельно перемішати. Поступово помішуючи додати в тісто топлене вершкове масло і борошно. Асмік попереджає, що тісто доведеться вимішувати досить тривалий час.

Готове тісто викласти у форму для випікання і дати трохи піднятися. При температурі 180 градусів випікати паску від 40 до 60 хвилин.

Як повідомляв раніше портал "Знай.иа"можна приготувати на Великдень сирна паска, перевірений часом. Класична сирна паска готується з використанням марлі. Крім того, перед прикрасою і подачею її потрібно витримати в холодильнику 12-14 годин.