Переможниця шостого сезону популярного телепроекту "МастерШеф" Асмік Гаспарян зізналася, що випікання паски для неї кожен рік – особливий ритуал. І розкрила свої фірмові секрети, які роблять її паску особливо смачною і унікальною.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСама Асмік вважає, що цікавий незвичайний смак паске надає додавання в тісто апельсинової цедри і рома. На проекті переможниця запам'яталася своєю любов'ю до всіляких спецій та їх смешениям. Це відбилося навіть у великодньому куличе, який у Асмік входить не тільки цедра апельсина, але і куркума, що досить нетипово для цієї випічки.
Необхідні інгредієнти:
- борошно – 3 склянки;
- сухі дріжджі – 22 грами;
- жовтки – 9 штук;
- молоко – 600 мл;
- цукор – 250 грам;
- родзинки – 100 грам;
- цукати – 50 грам;
- ром – 30 мл;
- цедра апельсина – 1 ст. ложка;
- куркума – 1 ч. ложка.
Спосіб приготування:
Спочатку слід розігріти молоко приблизно до 40 градусів. В нього додати сухі дріжджі і відставити в тепле місце, щоб підійшло.
Два жовтки перетерти з цукром. Родзинки і цукати замочити в ромі.
Два склянки борошна уважно просіяти і додати куркуму і яєчну масу з цукром. Перемішати до отримання однорідної консистенції.
Відстояну опару і цедру апельсина слід додати у заготовку для тіста і акуратно, але ретельно перемішати. Поступово помішуючи додати в тісто топлене вершкове масло і борошно. Асмік попереджає, що тісто доведеться вимішувати досить тривалий час.
Готове тісто викласти у форму для випікання і дати трохи піднятися. При температурі 180 градусів випікати паску від 40 до 60 хвилин.
Як повідомляв раніше портал "Знай.иа"можна приготувати на Великдень сирна паска, перевірений часом. Класична сирна паска готується з використанням марлі. Крім того, перед прикрасою і подачею її потрібно витримати в холодильнику 12-14 годин.