Здавалося б, що може бути простішим, ніж зварити гречану кашу. Однак, як показує практика, не всі, навіть найдосвідченіші, господині можуть ідеально приготувати цю страву.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Портал Clutch підготував покрокову інструкцію, як зробити гречку смачною і розсипчастою.
1. Переберіть крупу. Навіть у найдорожчій крупі може траплятися рослинне сміття.
2. Промивайте гречку доти, доки вода не стане світлою.
3. Щоб каша вийшла розсипчастою, її спершу потрібно трохи підсмажити на сухій сковороді.
4. Наберіть у каструлю воду в пропорції до гречки 2:1, додайте трохи солі. Зачекайте, поки вода закипить. У киплячу воду насипте крупу.
5. Не забувайте час від часу знімати з поверхні води так званий "шум".
6. Варіть гречку 15 хвилин, періодично помішуючи. Якщо вода швидко випарується, додайте трохи кип'яченої з чайника.
7. Коли гречка звариться, зніміть каструлю з плити, додайте вершкове масло, добре перемішайте і оберніть посуд у рушник, аби зберегти тепло.
Дивіться відео-інструкцію
Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про п'ять способів харчуватися правильно і бюджетно.