Днями столицю потрясла історія з масовими отруєннями продукцією компаній "Суші Ленд Євразія" і "Суші Лайф". Кияни почали відмовляти собі в улюблених стравах, побоюючись стати черговою жертвою несвіжої риби.

Однак повністю виключати суші зі свого раціону - зовсім не обов'язково. Досить пам'ятати про 5 правил безпеки вибору і вживання цього продукту, пише "Ліза".

1. Стежте за годинником

За словами досвідчених кухарів, суші й роли можуть зберігатися у холодильнику не більше трьох годин. За межами холодильника - удвічі менше - тобто півтори години.

Тому варто всерйоз замислитися, перш ніж замовити доставку з ресторану, який знаходиться в годині їзди від дому. Особливо, в годину пік.

Популярні новини зараз
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

Якщо ж ви хочете самі привезти роли додому і дочекатися приходу гостей через годинку, то обов'язково поставте суші у холодильник. А краще не ризикуйте із таким частуванням улітку.

2. Відмовтеся від покупок суші та ролів у магазинах влітку

У прилавках-холодильниках встановлена ​​загальна температура для всієї продукції, яка знаходиться за склом. І зазвичай вона не нижче 10 градусів, що занадто "жарко" для риби. До того ж, гарантувати, що суші приготували годину назад, вам ніхто не зможе.

3. Холодна доставка

Якщо ви все-таки зважилися замовити роли з доставкою, переконайтеся, що кур'єр віз їх у спеціальному ізотермічному контейнері. Якщо температура на вулиці вище 20 градусів - поважаючий себе ресторан має обов'язково використовувати такий міні-холодильник.

4. Подивіться на оглядовий прилавок

Чимало суші-барів готують "за склом" або виводять сушиста у залу, щоб клієнт спостерігав за процесом створення страви. Це цікава фішка, але не більше. Насправді, санітарні умови таких робочих місць не відповідають нормам і не можуть гарантувати якість продукції. А ось на оглядовий прилавок, де виставлена ​​заморожена риба та інші інгредієнти, звернути увагу варто. Поруч із ним також має знаходитися дозвільна документація та інформація про постачальників.

5. Суші на сніданок

В Японії суші й роли подаються зранку. У ресторанах на узбережжі їх готують до першої години дня, адже використовують лише свіжоспійману рибу. В українських мережах свіжу продукцію днем ​​із вогнем не знайдеш. Там використовують копчені або заморожені продукти. Проте, найменше ризику отруїтися суші зранку - до настання полуденної спеки і одразу після ранкової поставки риби.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", суші-скандал у Києві триває - рахунок постраждалих пішов на десятки.