Українські ЗМІ попереджають про небезпеку деяких продуктів влітку. Так, найнебезпечнішими продуктами влітку є риба, м'ясо і кисломолочка.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВони можуть швидко зіпсуватися через спеку і неправильного зберігання, передає ТСН.
"Влітку краще купувати м'ясо в магазинах, тому що там вказується час", - розповіла лікар-гастроентеролог.
У зону ризику потрапляють і шашлики, тому що люди мають неправильне уявлення про маринад. Фахівці відзначають, що м'ясо в спеціях псується так само, тому коли по дорозі на пікнік проходить півдня з тих пір, як м'ясо витягли з холодильника, до моменту його приготування можна отримати після відпочинку отруєння.
Гастроентеролог зазначає, що влітку риба з м'ясом – чи не найбільш небезпечні продукти. Вони можуть швидко зіпсуватися через спеку і неправильного зберігання.
Лікарі взагалі не радять класти все, навіть фрукти з овочами, в холодильник, а шашлик перевозити в охолоджуючої сумці. Особливо обережними слід бути з кисломолочними продуктами, вони на другому місці небезпеки влітку. Купувати кефіри і йогурти тільки в магазинах – і швидко доставляти їх до свого холодильника, а не ходити по спеці.
На базарі, всупереч порад дієтологів, черги. Тетяна зарубала курку ввечері, на точці стоїть вже п'ять годин. "Постійні клієнти, багато раз приходять і ніхто не скаржиться", - каже продавщиця.
Мух з голубами від прилавків відганяють руками, товар прикривають рушником. На сир також є клієнти, які жодного разу не замислювалися над отруєнням. А про те здорова була корова, чи є які-небудь документи, що підтверджують це, взагалі мови не йде.
"Адже я знаю людей, що у них все свіже", - кажуть покупці. Дієтологи на це лише зітхають, мовляв, поки людину не навчить власний досвід, заходів безпеки враховувати вона не буде.
Як повідомляв портал "Знай.uа", підприємство "Дніпроазот", яке належить олігарху Ігорю Коломойському, планує відновити виробництво хлору.