Існує безліч суперечок про шкоду і користь картоплі. Цей продукт вважається одним з основних, який є в раціоні практично кожної другої людини. Дуже рідко можна зустріти людину, яка не любить страви приготовані з картоплі.

Ті, хто дотримуються правильного харчування і жорстких дієт, відмовляються від вживання цього рослинного продукту, так як на думку деяких вчених він сприяє набору маси тіла.

Щоб розвіяти ваші сумніви, портал "Знай" розповість чому не варто боятися цього продукту харчування.

1. Картопля дуже ситна, його ситність порівнюють з хлібом. Напевно ваші батьки часто говорили про те, що потрібно їсти страви з хлібом і не відмовлятися від картоплі, так як він дуже поживний. Порція картоплі по ситості прирівнюється до пачці печива від якого можна позбутися від голоду.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

2. Картопля містить рослинний білок. У 100 грамах продукту міститься 4,3 грами білка, а це значно більше, ніж в інших білкових овочах.

3. Картопля не калорійна. В одній середній картоплині міститься всього 150 калорій. Але якщо ви використовуєте рослинний продукт для приготування перших страв, тобто варіть його - калорій стає ще менше.

4. Цей продукт дає енергію і силу. Ви можете спокійно перед тренуванням з'їсти страву картоплі і це ніяк не зашкодить вашій вазі і послужить як корисний перекус.

Однак дієтологи не радять вживати картоплю кожен день і великими порціями. Все-таки картоплю навряд чи можна назвати дієтичним продуктом, який ніяк не позначиться на фігурі, якщо ним зловживати.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що якщо на протязі всього дня харчуватися одним салом, відповідно це не принесе ніякої користі організму і навіть навпаки, зашкодить. Не в великих кількостях, воно, навпаки корисно, як стверджують деякі вчені. Сало чистить печінку, запобігає атеросклерозу та онкологічні захворювання, підвищує імунітет і допомагає роботі серцевого м'яза. Продукт тваринного походження насичує наш організм енергією.