Сало є одним з найулюбленіших і традиційних продуктів українського народу. Багато років, фахівці розбираються в головному питанні, яке цікавить людство.

Вживання сала корисно для здоров'я чи ні? Давайте спробуємо в цьому розібратися.

Якщо на протязі всього дня харчуватися одним салом, відповідно це не принесе ніякої користі організму і навіть навпаки, зашкодить. Не в великих кількостях, воно, навпаки корисно, як стверджують деякі вчені. Сало чистить печінку, запобігає атеросклерозу та онкологічні захворювання, підвищує імунітет і допомагає роботі серцевого м'яза. Продукт тваринного походження насичує наш організм енергією.

Загальна калорійність на 100 грамів продукту складає 770 калорій. Щоб не набрати зайву вагу, любителям сала рекомендується після вживання зайнятися спортом, щоб спалити набрані калорії.

Популярні новини зараз

Від тривалої хвороби померла міністр освіти Любомира Мандзій - Садовий ллє сльози

Оля Полякова розповіла, як працювала глоткою по 230 днів: "Приїхала, труси поміняла і поїхала"

Ксенія Мішина роздяглася практично догола, але питання про Еллерта не припинилися: "Кусає лікті"

Зірку серіалу "Моя прекрасна няня" поховали: донька ридала над труною, а Сергій Жигунов навіть не приїхав

Показати ще

Сало, як і безліч інших продуктів у великих кількостях згубно впливає на організм, тому в харчуванні завжди потрібно знати міру. Свиняче сало відіграє важливу роль в будівництві клітинної мембрани і в ньому міститься менше холестерину, ніж в маслі і м'ясі.

Виходячи з вищевикладеного, можна зробити висновок для себе вживати цей продукт чи ні. Насправді, особливу небезпеку він не піддає організм, як стверджують не мала кількість медиків.

Існує один знаменитий класичний рецепт приготування сала в домашніх умовах. Необхідно придбати 300-грамові шматки свіжого продукту і рясно посипати сіллю. Залишаємо його в холоді і темряві на дві доби. Після чого сало разом з цибулинням опускаємо в киплячу воду, додаючи спеції за смаком і лавровий лист. Варимо протягом 7-8 хвилин, очищаємо від лушпиння і загортаємо у плівку. Залишаємо його в морозилці на два дні, після чого закінчення цього терміну воно буде готове до вживання.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, якщо перед застіллям випити склянку томатного соку ми знижуємо чутливість смакових рецепторів, що дає нам відчуття ситості. Після склянки томатного соку ви помітите, як за столом значно менше з'їсте, ніж зазвичай.