Активіст Олексій Душка поділився на своїй сторінці у Facebook результатами дослідження 10 вітчизняних виробників вина.

В лабораторії взяли зразки для перевірки на вміст діоксиду сірки – консерванту, який використовується виноробами у всьому світі.

Виходячи з результатів, можно зробити висновок, що в Україні з сумлінними виробниками все не так вже погано. 8 з 10 перевірених зразків не перевищили допустимих норм вмісту вільної сірчистої кислоти.

Зокрема, це вина таких виробників:

  • Shabo
  • Inkerman
  • Oreanda
  • Коктебель
  • Villa Krim
  • Болград
  • Чизай
  • Коблево

Марки вина

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Показати ще

Вина двох виробників мали підвищені показники. Трохи більше покладеного діоксиду сірки виявилося у вині Chardonnay від Cotnar (25 замість 20 мг/дм3) і Аліготе 2016 від «Виноробного господарства князя Трубецького» - концентрація сірчистої кислоти в ньому становила 50 мг/дм3.

Між тим, вимоги до українських виноробів дуже суворі. У світі нормальним вважається концентрація речовини близько 300 мг/л. Наприклад, в США та Австралії допускається вміст консерванту у вині до 350 г/л.

Дивіться сюжет про українське вино

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", європейські зарплати в Україні з'являться, у тому разі, якщо зростання економіки щорічно буде досягати позначки 10-15%.