Вживання томатного соусу, в тому числі кетчупу, може знизити ризик виникнення раку шлунку і кишечника.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це у вівторок повідомили іспанські вчені після проведеного ними дослідження про вплив томатів на здоров'я людини, передає газета Daily Mirror.
Біологи з Політехнічного університету Валенсії вивчали вплив овочів на організм людини при вживанні їх в сирому і приготованому вигляді.
В ході досліджень з'ясувалося, що тушковані помідори, які додаються в соуси, приносять організму набагато більшу користь, оскільки в процесі приготування вони зберігають спеціальну речовину - лікопін, яка посилює дію пробіотиків. Також ця речовина стимулює зростання корисних бактерій, що надають благотворну дію на мікрофлору кишечника.
Лікопін являє собою пігмент червоного кольору, який у великій кількості міститься в помідорах. Вчені називають його найкращим антиоксидантом, який позитивно впливає на здоров'я людини. Відомо, що ця речовина здатна запобігти окисленню холестерину, унаслідок чого використовується для профілактики серцево - судинних захворювань, а також знижує ризик розвитку атеросклерозу.
Продукти з великим вмістом даної речовини захищають клітини організму від згубної дії вільних радикалів, тому застосовуються для запобігання розвитку деяких видів раку.
За словами вчених, вживання томатних соусів призводить до уповільнення поширення заражених ракових клітин і в кінцевому підсумку до їх загибелі. Крім того, це дозволяє знизити ймовірність виникнення і розвитку раку шлунка і кишечника.
Фахівці кажуть, що результати експерименту можуть використовуватися для розробки спеціальних дієт, а також створення більш корисних продуктів в майбутньому.
медики знайшли спосіб продовжити молодість.
Нагадаємо, щоЯк повідомляв раніше поратал "Знай.uа", в Україні подорожчав незамінний продукт.
Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що руйнівниця міфів Супрун дала новий рада.