Стало відомо, що у Києві госпіталізували в лікарні більше 30 чоловік з інфекційними отруєннями після вживання шаурми. Про це проінформувала провідний інфекціоніст України Ольга Голубовська на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"У Києві черговий спалах кишкової інфекції після вживання шаурми, відучора тільки госпіталізованих, за моєю інформацією, вже більше 30 людей", - прокоментувала вона.

Хворі продовжують надходити, серед них є вагітні. Вона зазначила, що клінічні показники захворювання схожі на сальмонельоз.

Раніше Знай.uа писав, що у свій час ця історія викликала багато галасу в ЗМІ. Поліція викрила підпільний цех, умови в якому взагалі далекі від санітарних. Але навіть після закриття кіоску і відкриття кримінального провадження про порушення технічних і медичних вимог тут все одно, як гриби, виростають небезпечні "магазинчики-клони".

Популярні новини зараз
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Показати ще

І це стосується не тільки однієї станції метро і столиці, повторюється масово в інших містах України. Трохи пізніше затримали чергового "бізнесмена" кавказької національності.

Також ми писали, що спекотний сезон відпусток у самому розпалі, а це означає, що більшість українців нарешті знайдуть час порадувати себе: побувати на фестивалі, морському курорті, або принаймні, прогулятися в парку.

Звичайно, куди ж без смачненького, адже пропозицій так багато, що складно вибрати.

Але вся їжа безпечна, та ще й при таких високих температурах? В цілому можна виділити топ-10 продуктів, які категорично не радять вживати у спеку.

Також ми писали, що в Києві знову спалах смертельної інфекції. Через зараження ботулізмом померла жінка.

Про це повідомили представники Госпотребслужбы.

За словами фахівців, швидше за все, причиною зараження стала небезпечна і неперевірена риба. Жінка вживала рибу, яка була виловлена в Десні. В'ялили цю рибу в домашніх умовах в квітні, а вживала її жінка 26 травня.