Злаки вже давно стали невід'ємною частиною дієтичного меню для тих, хто хоче позбутися зайвих кілограмів. Із них готують супи та каші, а також додають до випічки та інших страв. Однак, обираючи в магазині традиційні гречку чи рис, багато людей просто оминають увагою такий цінний продукт, як сочевицю.

Як пише Сlutch, цей продукт є просто джерелом важливих мікроелементів, які потрібні людині при дієтичному харчуванні. Крім того, особливістю сочевиці є те, що ця культура не накопичує шкідливі речовини, такі як нітрати та інші хімікати.

Цей злак родини бобових містить у своєму складі ізофлавони, які атакують ракові клітини, крім того, ці елементи не знищує термічна обробка.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Сочевиця багата на калій, магній, цинк та залізо. Ця рослина очистить судини від холестерину, та допоможе укріпити серцевий м'яз, а також підвищить гемоглобін.

На полицях українських магазинів можна знайти кілька різновидів сочевиці: жовтого, помаранчевого, коричневого, зеленого та чорного кольору. Кожен сорт відрізняється також і за смаком. Наприклад, коричнева має цікавий горіховий присмак. Крім того, вона доступна в ціні.

Існує багато страв, які можні приготувати із цього злаку. Вони внесуть чудове різноманіття в ваш раціон.

Це можуть бути супи,різноманітні гарніри та салати.


Дивіться прості рецепти страв із сочевиці

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", медики розповіли про найбільш здоровий підхід до методів схуднення.