Зовсім скоро святкуватимуть Всесвітній день шоколаду. І проходити таке торжество буде майже по всьому світу. Історія цього свята починається з 1995 року. І вперше його провели у Франції. І в 2017 році Всесвітній день шоколаду буде вже аж 22 за свою історію. Саме в честь такого свята ми вирішили написати цікаві факти про шоколад.

Всесвітній день шоколаду 2017: топ цікавих фактів

Дерево какао живе цілих 200 років. Але його плоди з'являються лише раз у 25 років.
Давні ацтеки, які винайшли шоколад, називали його "Їжею богів".
Чорний шоколад дуже корисний. Набагато корисніший молочного або білого. Найважливіше щоб головними інгредієнтами були какао, шоколадний лікер, але не цукор. Завдяки чорному шоколаду можна поліпшити зір, пам'ять, увагу, реакцію. До того ж, відразу після того, як ви його з'їли, приплив крові в мозок поліпшується. Це допомагає вирішувати складні завдання.
Близько 40% мигдалю, і більше 20% арахісу використовуються саме на шоколадних фабриках.

Деякі наукові дослідження кажуть, що шоколад дуже корисний при вагітності і допомагає уникнути різних ускладнень.
Сама величезна плитка шоколаду вагою 5,8 тонни була виготовлена на фабриці Thorntons plc. Сталося це у Великобританії в 2011 році.
За часів Ацтеків шоколад використовувався навіть у ролі грошей. А все тому що, він вважався даром Бога мудрості.
Плитка шоколаду Cadburry, якій вже виповнилося 100 років вважається найціннішою в світі. Вона пішла з молотка в 2001 році майже за 700долларов.
У білому шоколаді немає какао. Тому, технічно, це взагалі не шоколад.

Популярні новини зараз
Вручення повісток від ТЦК відбуватиметься по-новому: чоловіків попередили Разом з пенсією "капне" кругленька сума: виплатять одноразову грошову допомогу до кінця літа Готуйтеся до нових платіжок: для українців подорожчають дві важливі комунальні послуги Перевірте свій "Резерв+": кому терміново потрібно в ТЦК
Показати ще

У Кот-Д'івуар виробляється майже 40% всіх какао бобів. І це найбільший показник у всьому світі.
Перша шоколадна фабрика з'явилася Барселоні в 1780 році.
Під час Другої світової війни шоколад був в раціоні солдатів. Але його смак був трохи не таким як зараз, а "трохи смачніше вареної картоплі". Це було зроблено, щоб його не з'їдали занадто швидко.
Шоколад допомагає при похміллі. Все завдяки дуже корисним амінокислот.